Seful rebelilor din Donetk acuza Kievul ca intarzie deliberat ajutorul umanitar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Seful autoproclamatei Republici Populare Donetk, Aleksandr Zaharcenko, a acuzat vineri Kievul ca intarzie in mod deliberat ajutorul umanitar din Rusia de care locuitorii bastionului rebel au nevoie disperata, informeaza AFP citata de Agerpres.

„In prezent, Republica Populara Donețk este intr-o situație umanitara foarte ingrijoratoare si de ajutorul trimis de Rusia… avem nevoie ca de oxigen”, a declarat Zaharcenko intr-o conferința de presa in fieful rebel.

„Nu numai armata ucraineana este cea care nu vrea ca ajutorul umanitar sa ajunga la noi si il impiedica sa ajunga. In realitate… guvernul ucrainean il impiedica cu toate obstacolele posibile, legale sau de alta natura”, a adaugat el.

Convoiul de ajutor umanitar rus era inca blocat vineri seara la aproximativ treizeci de kilometri de granița, asteptand sa fie inspectat de vamesi si poliția de frontiera ucraineana, care erau prezenți acolo.

Aleksandr Zaharcenko a afirmat de asemenea ca rebelii au lansat o contraofensiva impotriva forțelor guvernamentale si un „coridor intre Donețk si Lugansk acum deja exista”.

„Etapa urmatoare va fi ridicarea blocadei Luganskului. Cred ca va fi efectiva din aceasta seara. Blocada Luganskului nu va mai exista”, a adaugat seful rebel.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2