Seful SRI: S-a incercat in trecutul apropiat atragerea Serviciului in jocuri politice

PNL

hellvigDirectorul Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig, afirma, intr-un interviu acordat Agerpres, ca, pentru a-si putea indeplini menirea de a proteja securitatea nationala, SRI trebuie sa ramana in afara oricaror jocuri politice.

Hellvig a aratat ca au existat in trecutul apropiat situatii in care s-a incercat atragerea Serviciului in jocuri politice, dar nu a explicat care au fost exact acele situatii.

”Au existat in trecutul apropiat situatii in care s-a incercat atragerea Serviciului in jocuri politice si e meritul echipei de profesionisti din SRI ca a aparat neutralitatea politica a institutiei.

Asadar, putem constata ca reforma profesionala realizata in ultimii ani si-a dovedit valoarea. Eu cred ca aceasta reforma trebuie aprofundata in perioada urmatoare, astfel incat echidistanta politica a SRI sa nu poata fi pusa vreodata sub semnul intrebarii. Unul dintre principiile care ma ghideaza este ca un serviciu de informatii al unei democratii consolidate nu are ce cauta in competitia politica. Pentru a-si putea indeplini menirea de a proteja securitatea nationala, SRI trebuie sa ramana in afara oricaror jocuri politice si va asigur ca voi face tot ceea ce tine de mine in acest sens”, a spus Hellvig.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1