septembrie 19, 2021

Seism cu magnitudinea 3 pe scara Richter, produs joi dimineata in judetul Vrancea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Un cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs joi dimineata, la ora locala 8:58, in judetul Vrancea, in zona seismica Vrancea, informeaza Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP), relateaza Agerpres.

Seismul a avut loc la o adancime de 71 de kilometri, iar intensitatea acestuia s-a resimtit in localitatile: Odobesti (45 km), Panciu (50 km), Onesti (50 km), Slanic – Moldova (51 km) si Nehoiu (52 km).

In acest an, cel mai puternic cutremur din Romania a avut loc pe data de 9 ianuarie in judetul Buzau, zona seismica Vrancea, si a avut o magnitudine de 4,4 pe Richter. Intensitatea in zona epicentrala a fost de III grade Mercalli.

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs pe 28 octombrie, in judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, miscarea tectonica fiind resimtita si la Bucuresti.

In 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul tarii a fost inregistrat pe 8 februarie, in judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 5 pe Richter, in timp ce in 2016 au avut loc doua cutremure de peste 5 grade, unul in septembrie, iar un altul in decembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2