Seism in N-V Iranului: Cinci persoane si-au pierdut viata si alte 120 au fost ranite

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin cinci persoane si-au pierdut viata si 120 au fost ranite in urma unui cutremur produs in noaptea de joi spre vineri in nord-vestul Iranului, potrivit unor informatii difuzate de televiziunea de stat iraniana, relateaza AFP, titreaza Agerpres.

Epicentrul seismului cu o magnitudine de 5,9 a fost localizat la o adancime de opt kilometri in provincia Azerbaidjanul de Est, la aproximativ 120 de kilometri sud-est de orasul Tabriz, conform centrului seismologic al Institutului de Geofizica al Universitatii din Teheran.

Seismul a fost urmat de cinci replici cu magnitudini cuprinse intre 4,0 si 4,8 produse intre orele 22:50 si 01:40 GMT (ora locala 01:20 si 05:10) in aceeasi regiune Turkmantchai, conform datelor institutului.

Contactat telefonic, guvernatorul provinciei, Mohammad-Reza Pourmohammadi, a declarat ca cinci persoane si-au pierdut viata si 30 de case au fost distruse in urma seismului.

Potrivit televiziunii de stat iraniene, au fost inregistrati 120 de raniti. Un bilant anterior indica trei morti si 20 de raniti. Operatiuni de salvare au loc in 41 de sate, dar pagubele materiale, care par limitate, sunt concentrate in principal in doua localitati, a indicat televiziunea. Populatia din aceste zone de munte rurale a iesit din case dupa primul seism.

In jurul orei 05:30 (02:00 GMT), agentia iraniana de presa Fars a relatat ca oamenii au revenit in locuinte si ca situatia parea sa revina la normal.

Situat la confluenta mai multor placi tectonice si traversat de mai multe falii, Iranul se afla intr-o zona cu o activitate seismica intensa. In ultimul cutremur major, cu magnitudinea de 7,3, produs in noiembrie 2017 in provincia Kermanshah (vest) au murit 620 de oameni.

In 2003, un cutremur cu magnitudinea de 6,6 in provincia Kerman, sud-estul Iranului, a lovit orasul antic Bam, omorand cel putin 31.000 de oameni. Cel mai puternic cutremur din ultimii 30 de ani, cu o magnitudine de 7,4, s-a soldat cu 40.000 de morti si a lasat o jumatate de milion de oameni fara adapost in nordul tarii in 1990.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2