SEMNELE PRIMĂVERII – Stratul de zăpadă începe să se subțieze în anumite zone din județ

Stratul de zăpadă începe să se subțieze în anumite zone ale Maramureșului. Cel mai mare strat de zăpadă în acest moment este de pană la 68 cm la Cavnic, 64 cm la Firiza, 55 cm în Pasul Gutai, 35 cm la Baia Borșa, 38 cm la stația meteo Iezer, 26 cm în Poiana Borșa, 24 cm la Targu Lăpuș, 13 cm la Sighetu Marmației și Ocna Șugatag sau 7 cm in Baia Mare.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Gheata este prezenta la malurile raurilor Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Lapus si Cavnic. Curg sloiuri de gheata pe raul Iza. Vremea va fi astazi calda pentru aceasta perioada a anului. CJSU Maramureș arată că cerul va fi variabil, mai mult noros spre seara si in cursul noptii, cand pe arii extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie. La munte precipitatiile vor fi mixte iar in zona montana inalta va ninge.

Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari indeosebi la munte iar in zona montana inalta va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 8 grade, iar cele minime intre -2 si 0 grade. La inceputul intervalului, izolat in zonele joase, se va semnala ceata.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu