Senat: Exportul de lemne de foc, interzis pentru trei ani

home camp2
home camp2
home camp2

Senatul a adoptat, in sedinta plenului de luni, in calitate de prima Camera sesizata, o propunere legislativa prin care exportul de lemne de foc este interzis pentru trei ani, informeaza AGERPRES.

Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare interzicerea exportului de lemne de foc cu diametrul de maximum 20 de centimetri pana la 4 metri lungime, pentru o perioada de maximum trei ani.

Initiata de un grup de parlamentari preponderent PNL, propunerea legislativa a fost adoptata de Camera superioara a Parlamentului cu 91 de voturi pentru si o abtinere, dupa ce senatorii au votat impotriva raportului comun de respingere al Comisiilor economica si de mediu.

Senatorul PMP Traian Basescu a afirmat ca exista “o criza a lemnului de foc”, dar ca forma propunerii legislative este deficitara, motiv pentru care a anuntat ca sustine o alta initiativa legislativa, aflata in circuit parlamentar, care reglementeaza problema lemnului de foc prin modificarea unui articol din Codul silvic.

La randul sau, senatorul USR Vlad Alexandrescu a solicitat retrimiterea propunerii legislative la comisie, dar plenul a respins cererea prin vot.

“Este o situatie exceptionala prin care se anticipeaza ca in acest an nu se va putea acoperi din recolta de lemn de foc necesarul pentru incalzirea celor 3,6 milioane de gospodarii (care se incalzesc cu lemne — n.r.). Cele doua initiative legislative trebuie tratate separat. (…) Este vorba de doua lucruri diferite. (…) Aceasta initiativa legislativa are vicii care pot fi insa corijate la Camera decizionala (Camera Deputatilor — n.r.)”, a declarat liderul grupului PSD din Senat, Serban Nicolae, motivand sustinerea senatorilor social-democrati pentru un proiect de lege al parlamentarilor PNL.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *