Senat: OUG 9/2019 referitoare la majorarea alocatiilor pentru copii, raport favorabil in Comisia de munca

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Comisia de munca a Senatului a acordat, marti, raport de admitere pentru OUG 9/2019, prin care alocatiile de stat pentru copii vor fi majorate din luna urmatoare celei in care se adopta bugetul de stat pe anul in curs, informeaza AGERPRES.

Majoritatea voturilor au fost ‘pentru’, doar cei doi senatori liberali din comisie s-au abtinut. Ei au fost nemultumiti ca amendamentul lor, care prevedea ca alocatiile copiilor sa fie majorate incepand cu 1 aprilie, a fost respins.

“Ne-am abtinut. Suntem interesati de majorarea alocatiilor copiilor, dar nu putem sa nu vedem aceasta tergiversare. (…) Cum putem fi de acord cu amanarea sine die a alocatiilor. Putem ajunge si in toamna fara alocatii marite, pentru ca semnalul pe care l-a dat PSD inca de la inceput este ca e interesat sa lucreze fara buget. (…) Ei au spus ca vor plati alocatiile din credite bugetare (…) Banii nu se gasesc in buget. (…) Noi, liberalii, consideram ca e important pentru tara plata alocatiilor pentru copii, PSD considera ca e importanta plata subventiilor catre partidele politice. Asta e diferenta de abordare”, a afirmat senatorul PNL Carmen Harau.

Potrivit ordonantei, alocatia de stat pentru copii se stabileste in cuantum de 300 lei pentru copii in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani si 300 lei pentru copiii cu varsta intre 3 si 18 ani in cazul copilului cu handicap.

“Faptul ca PNL voteaza intotdeauna impotriva propriilor amendamente demonstreaza inca o data ca nu sunt consecventi in deciziile pe care le iau si fac, de fapt, un act de propaganda, acuzand PSD ca ia masuri populiste, ca este impotriva investitiilor, ca bugetul nu este cuprinzator pentru a acorda pensii, salarii, mariri de alocatii. Este o contradictie de logica elementara care functioneaza in cazul PNL. (…) Noi am luat decizia de adopta aceasta OUG pentru cresterea alocatiilor avand in vedere faptul ca nu exista sursa, pentru ca bugetul era inchis. Am luat decizia de a majora deficitul bugetar. Ordonanta este aplicabila in masura in care se va adopta bugetul. (…) Presedintele Romaniei, care citeste destul de incet, are o problema in ceea ce priveste modul in care trebuie sa gestioneze aceasta chestiune, care este extrem de importanta, bugetul national. (…) Ordonanta pe care am dat-o noi pentru a creste alocatiile va fi functionala in masura in care se va adopta bugetul”, a spus presedintele Comisiei de munca, Ion Rotaru.

Ordonanta va intra in dezbaterea plenului Senatului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *