Senat: Proiectul privind ziua de 15 martie, retras de pe ordinea de zi a plenului, la propunerea PSD

Senatorul Cseke Attila, liderul grupului UDMR, a anuntat marti retragerea de pe ordinea de zi a plenului Senatului a proiectului de lege privind declararea zilei de 15 martie ca sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania, informeaza AGERPRES.

“S-a facut o propunere de catre grupul PSD, grupul UDMR a fost categoric impotriva, pentru ca termenele procedurale la mai multe proiecte legislative sunt expirate, adica noi trebuia sa dezbatem in plenul Senatului cateva proiecte legislative care au termen de depunere a proiectului expirat de o luna, o luna si jumatate. Ele au fost solicitate la retragere, iar in ceea ce priveste legea privind 15 martie, care are raport depus de catre Comisia de raportare si unde nu a fost un vot impotriva in comisii, si la acest proiect s-a solicitat retragerea de pe ordinea de zi. Evident ca noi am fost impotriva acestui demers”, a spus Cseke Attila.

Intrebat ce s-a intamplat de luni pana marti, parlamentarul UDMR a raspuns: “Nu stiu ce s-a intamplat, intrebati-i pe colegi. Eu pot sa va spun legat de 15 martie. (…) Este o lege aproape identica, numai data si cateva notiuni sunt diferite fata de alte doua legi care sunt in vigoare de mai multi ani in Romania si care consacra ca si zi de sarbatoare ziua comunitatii tatare si ziua comunitatii rrome”.

Senatorul UDMR a anuntat totodata ca protocolul parlamentar dintre coalitia majoritara si UDMR va fi evaluat la finalul sesiunii parlamentare.

“Conform protocolului, la sfarsit de fiecare sesiune parlamentara este evaluarea protocolului, in mod evident”, a afirmat Cseke Attila.

Intrebat daca acest protocol este in pericol, parlamentarul UDMR a replicat: “O sa decida grupurile parlamentare”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1