Senat: Propunerea legislativa de desfiintare a CNCD, respinsa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Senatul a respins, in calitate de for decizional, in sedinta plenului de marti, initiativa legislativa a fostului deputat Bogdan Diaconu prin care se propunea desfiintarea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, informeaza AGERPRES.

Plenul si-a insusit, cu 101 voturi ”pentru”, raportul de respingere intocmit in acest caz de Comisiile juridica, pentru drepturile omului si pentru egalitate de sanse.

Initiatorul explica in expunerea de motive ca abrogarea Legii 48/2002 are ca scop desfiintarea CNCD, „institutie bugetara, care a facut dovada, in decursul anilor, ca functioneaza ca o institutie antiromaneasca si antinationala, fiind un instrument in mana UDMR si a altor grupuri de interese de a anula valorile romanesti, valorile traditionale crestine si drepturile romanilor in propria lor tara”.

Presedintele CNCD, Asztalos Csaba, a explicat, in plenul Senatului, ca in cazul adoptarii acestei propuneri legislative Romania ar intra intr-o procedura de infrigement pe acest domeniu.

La randul, liderul grupului PSD din Senat, Serban Nicolae, presedintele Comisiei juridice, a apreciat ca solutia legislativa a fostului deputat este „una total nepotrivita”, dar a atras atentia ca Parlamentul va trebui sa puna de acord prevederile din actele normative in vigoare care vizeaza CNCD cu dispozitiile CCR.

Senatorul UDMR Tanczos Barna a calificat propunerea legislativa drept „irationala”.

„A desfiinta singura institutie care poate sa apere grupurile vulnerabile, persoanele care sunt discriminate (…) este aberant’, a spus senatorul UDMR, multumind partidelor pentru consensul existent in privinta respingerii initiativei legislative.

Declarandu-se drept „Tanczos Patitul”, el a subliniat ca, in pofida unei amenzi „nedrepte, injuste” primite din partea Consiliului, CNCD „trebuie sa existe”.

La randul sau, senatorul USR Vlad Alexandrescu a subliniat ca existenta si rolul CNCD raspund unei Directive europene inca din anul 2000. El a amintit ca Romania a fost prima tara candidata la UE care a adoptat o lege antidiscriminare — Ordonanta 137/2000.

Camera Deputatilor a adoptat tacit, in calitate de prim for sesizat, acest proiect prin care se abroga Legea 48/2002 cu modificarile si completarile ulterioare. Prin Legea 48/2002 s-a infiintat CNCD, iar abrogarea acestei legi insemna desfiintarea institutiei.

Proiectul de lege a fost depus la Parlament pe 26 septembrie 2016.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole