Senat – Raport de respingere a cererii de reexaminare a presedintelui Iohannis pe modificarile la Legea privind statutul magistratilor

home camp2
home camp2
home camp2

Comisia juridica a Senatului a respins marti cererea de reexaminare formulata de presedintele Klaus Iohannis pe modificarile la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, informeaza AGERPRES.

Amendamentele formulate de parlamentarii USR si sustinute de liberali au fost respinse in comisie, pe motiv ca sunt propunerile din cererea de reexaminare a presedintelui Iohannis, respinse deja in plenul Camerei Deputatilor, insa initiatorii au spus ca le vor prezenta si in plenul Senatului.

In sedinta de luni, plenul Camerei Deputatilor a respins cererea de reexaminare in cauza, fiind inregistrate 173 de voturi “pentru”, 61 “impotriva” si o abtinere.

Presedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, a precizat ca o mare parte dintre punctele cererii de reexaminare vizeaza aspecte ce tin de constitutionalitate, “deci aceste aspecte nu pot sa faca parte dintr-o cerere de reexaminare, ci dintr-o sesizare la Curtea Constitutionala”.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a aratat ca liberalii vor sustine cererea de reexaminare trimisa de presedinte.

“Chestiunile reclamate de presedinte in cererea de reexaminare tin de oportunitate. Pe cale de consecinta, pot face obiectul reexaminarii. In opinia noastra, aceasta solicitare de reexaminare este admisibila, de aceea noi vom vota pentru cererea de reexaminare”, a spus Andronache.

Si deputatul USR Stelian Ion a afirmat ca sustine cererea de reexaminare si ca a formulat deja mai multe amendamente.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *