Senatorii si deputatii ce si-au angajat rudele la birourile parlamentare pana in 2013 nu pot fi urmariti de ANI

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vot-parlamentParlamentul a adoptat miercuri o propunere legislativa prin care senatorii si deputatii care si-au angajat rudele la birourile parlamentare pana in anul 2013 sa nu poata fi urmariti de Agentia Nationala de Integritate, informeaza AGERPRES.

Propunerea legislativa precizeaza ca dispozitiile din Statutul deputatilor si senatorilor potrivit carora parlamentarii nu-si pot angaja rudele la birourile parlamentare nu se vor aplica retroactiv si nu vor produce efecte juridice pentru faptele savarsite inainte de intrarea in vigoare a acestor dispozitii, adica inainte de 21 august 2013.

Potrivit propunerii legislative pentru reinterpretarea art. 38 alin. 11 din Statutul deputatilor si senatorilor, “dispozitiile alin. 11 ale art. 38 din Legea 96 din 2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, asa cum au fost modificate prin Legea 219 din 2013, nu se aplica retroactiv si nu produc efecte juridice pentru actele si faptele juridice incheiate ori, dupa caz, savarsite de deputati sau senatori inainte de intrarea in vigoare a acestor modificari”.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2