Senatorul Ciprian Rogojan, apel catre mai multi ministri: “Bolnavii psihici au dreptul la o viata normala”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

senatorul-ciprian-rogojanSenatorul Ciprian Rogojan a adresat doua intrebari catre ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, catre ministrul Culturii, Corina Suteu, precum si o interpelare catre ministrul Muncii, Dragos Pislaru, pe tema bolnavilor psihici, despre care parlamentarul maramuresean sustine ca “au dreptul la o viata normala”.

“Problemele psihice pot fi diverse: de la schizofrenie, depresie severa, borderline, tulburari obsesiv-compulzive, paranoia la atacuri de panica; exemplele pot continua. Primul lucru important in depistarea unei probleme psihice este constientizare, dupa aceea vizita la un medic.

Dupa ce se pune diagnosticul incepe lupta. Atat cu persoana in cauza cat si cu familia si doctorii care il trateaza. Dar de cele mai multe ori medicii sunt pusi in imposibilitatea de a trata cu pasiune sidaruinta fiecare caz. Fiecare bolnav este un caz unic si trebuie tratat cu respect. De ce in momentul de fata toata spitalele de profil sunt pline de bolnavi? De ce nu putem sa ii ajutam intr-un mod real? Domnule Ministru, ce masuri ar trebui luate pentru a putea sa ii ajutam pe acesti oameni?”, a spus senatorul in intrebarea adresata ministrului Sanatatii.

De asemenea, Ciprian Rogojan a facut si o declaratie politica in plenul Senatului in data de 17 octombrie, in care a prezentat scrisoarea disperata a unei mame.

Vezi detalii in documentele de mai jos.

Intrebare ministrul Sanatatii

Intrebare ministrul Culturii

Interpelare ministrul Muncii

Declaratie politica

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. cristian

  Mai Rogojan,in afara de a pune întrebări te mai pricepi la ceva? la întrebări suntem si noi doctori fara sa plagiem.Mai lasa-ne,a fost destul si pentru tine si pentru noi,mai ales daca avem sanse sa intre in parlament vreun maramuresean care in afara de întrebări,servilism si obedienta poate are curajul sa bata cu pantoful pe masa ( pentru maramureseni ) ca Hrusciov la ONU .

  Reply
 2. Attila

  Te zbati degeaba, domnule (inca) senator. Orice ai face acum, un fel de ingrasat porcul in ajun, nu mai ai nicio sansa sa ramai in parlament. Locul 1 pentru senat e arvunit de pnl pentru kk. Se pare ca gustul puterii da dependenta (de fapt, putere e prea mult spus, e vorba doar de functii platite bine, din bani publici si de munca zero, ca nu se poate numi munca ceea ce ai facut timp de 4 ani). Toti astia care ati mai fost vreti sa mai fiti, dar nu inteleg ce va justifica tupeul de a mai dori un nou mandat.

  Reply
  1. ioan

   Sa fi senator al României ar trebui sa fie ceva tare,in SUA,esti cineva si poti face lucruri serioase.Noi am compromis si ideea de senator prin oamenii pe care i-am ales si care sigur nu au ajuns acolo datorita unui înalt grad de seriozitate si profesionalism.Pusi pe liste de partide pe diverse interese ( de gasca,nepotism,obedienta si servilism fata de cei care le-au asigurat locul pe lista ) majoritatea dintre ei nu ne-au reprezentat pe noi,populimea din teritoriu,ci doar burdihanele lor si interesele de partid.

   Reply
 3. Razvan

  Dolha si tras cu pumnul in c..ie. Daca coalitia pt kakamaka va da deputat pentru primul loc de pe lista PNL, asta e mancat. Poate nu stie ca Chereches va candida independ avand deja culese peste 5000 de semnaturi pt candidatura. Unii rautaciosi zic ca-s listele de la locale actualizate ca data si scop. Pai Chereches va fi votat de 30.000 de baimareni si PNL se va alege cu praful de pe toba. PSD va lua restul. Si se mai vorbeste in oras ca Man Mircea va merge sef la gaz pe tara iar fisu va fi pe liste ca deputat PNL. Asta e intelegerea. Pai si Dolha ce face? Ca primar va fi Rob! Ce calcule stupide fac unii.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2