Senatorul Ciprian Rogojan: Copiii de azi sunt viitorul de maine

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

senator ciprian rogojanSenatorul Ciprian Rogojan a facut marti, 13 septembrie, in plenul Senatului, o declaratie politica pe tema elevilor din Romania. Redam integral declaratia parlamentarului de Maramures:

Domnule presedinte de sedinta

Doamnelor si Domnilor senatori,

Lunea aceasta a sunat clopotelul pentru toti elevii Romaniei. Copiii de astazi sunt viitorul nostru, copiii sunt sansa noastra pentru o tara mai buna. Suntem o tara cu mult potential dar trebuie sa le oferim celor mici conditii decente pentru a putea excela in domeniile pe care si le aleg.

Cu totii vrem ca viitorii reprezentanti ai societatii sa fie oameni de bine, demni de lauda, sa ne faca cinste. Daca am intreba boboceii din clasa 0 ce vor sa devina cand vor fi mari, raspunsurile cele mai posibile vor fi medici, profesori sau ingineri. Pentru asta este nevoie de mult studiu, asa ca, dragii mei, cititi cat mai mult siinvatati cat mai bine sa puteti deveni CINEVA, sa ne mandriti, sa deveniti mai buni ca si noi. Aratati-ne ca fiecare generatie e mai buna ca cea anterioara. Aratati-ne ca suntem o tara care poate mai mult.

Revin la dumneavoastra, stimati domni si doamne senator, copiii au nevoie pe langa o scoala cu conditii decente, manuale, profesori devotatisi de:

– Consiliere psihologica: Pentru ca un copil sa creasca si sa devina un om sanatos, din toate punctele de vedere, are nevoie de susținere, de sfaturi, de un om care sa ii asculte si care sa ii indrepte spre calea cea buna. Copiii dezvolta foarte usor temeri, complexe, frustrari, uneori chiar fobii, iar consilierea psihologica devine foarte importanta.

– Copiii au nevoie de ora de religie: Un profesor de religie poate invața copilul sa-si asculte constiinta, sa nu se indeparteze de la calea cea buna si sa tina mereu cont de aproapele lui, sa faca fapte bune.

– Copiii trebuie implicati in actiunile umanitare, caritabile, voluntariat si cluburi de dezbatere: Cu cat vad de mici ce inseamna saracia, batranetea, boala si greutatea vieții, cu atat isi vor propune ca la maturitate sa ajute si ei oamenii napastuiti. Poate ca este oarecum dur ca un copil sa vada niste batrani abandonati intr-un azil, dar avand in mana o pungulita cu de-ale gurii pentru batranii respectivi, el va simti ce frumos este sa ajuti si sa alini inima unui om incercat de soarta.

Sa nu uitam: Copiii de azi sunt viitorul de maine!

Va multumesc!

Senator de Maramures

Rogojan Mihai Ciprian

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    prietene ciprian, eu cred ca altcumva trebuia sa inchei declaratia politica, ceva de genul : Copiii – din politica – de azi sint viitorul de miine ! va multumesc ca ma/ne votati – adica sa stim ca sintem “rezolvati” pe inca 20 -30 de ani.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *