Senatorul Ciprian Rogojan il critica pe Klaus Iohannis in privinta legii eliminarii taxelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ciprian-rogojanMarti, presedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constitutionala privind legea prin care s-au eliminat 102 taxe, inclusiv taxa radio-tv. In expunerea de motive, Administratia Prezidentiala a invocat faptul ca se incalca normele constitutionale referitoare la principiul separatiei puterilor in stat si cel al legalitatii, precum si raporturile Parlamentului cu Guvernul.

Senatorul ALDE, Ciprian Rogojan, vede acest demers ca pe unul nedemn, indreptat impotriva poporului pe care insusi presedintele il reprezinta.

„Consider ca inainte de a initia o propunere legislativa sau de a contesta un proiect de lege, indiferent daca esti in pozitia de senator, deputat sau un politician de tip Gica-Contra, trebuie sa abordezi perspectivele din punct de vedere al cetateanului.

Mi-e greu sa cred ca un sef de stat nu doreste binele propriului popor. Altfel, nu-mi explic cum Klaus Iohannis poate sa priveasca simplificarea procedurilor in raporturile dintre romani si autoritati, precum si diminuarea poverii fiscale, prin eliminarea unor taxe si tarife, ca pe niste «deziderate impartasite la nivelul societatii». Proiectul a batut toate recordurile de rapiditate in procesul de validare, dezbatere si vot din Parlamentul Romaniei. Asa ca ma intreb daca nu cumva respingerea presedintelui tine mai mult de adversitatea politica a PNL-ului fata de PSD sau/si liderii acestei formatiuni.

Dar oare de ce acelasi Klaus Iohannis, pe vremea cand Gabriel Oprea era premier interimar, nu s-a impotrivit ordonantei cu privire la majorarea salariilor demnitarilor, care, evident, viza si marirea retributiei primului om in stat?” e nelamurirea senatorului ALDE, Ciprian Rogojan.

De precizat ca Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe a fost adoptata de deputati, luna trecuta, respingandu-se varianta comisiei de specialitate care a stabilit mentinerea taxei pentru posturile de radio si televiziune publice.

Din randul celor 102 taxe propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare si de cetatenie, 20 de taxe de la Registrul Comertului, taxele radio-TV, taxa suplimentara pentru eliminarea pasaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru si taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. victor viorel

  Prietene,e naspa insistenta liberalilor de mentinere a taxelor si implicit a birocratiei iar pentru acest lucru o sa piarda alegerile dar noi maramuresenii avem o problema mai mare:lipsa locurilor de munca si salariile de 1000 de lei pentru cei care au avut norocul sa-si găsească un amarat de loc de munca prin fabricile din zona.Nu asteptam de la tine sa ne povestesti de Parcuri Industriale deoarece nu stiu altii mai mari cu ce se mănâncă astea dar totusi bate toba si cu problemele maramureseanului ca de mmuth se ocupa aliatii.

  Reply
 2. Bonis

  Liberalii ii apara atat pe cei de la TVR cat si pe cei de la Radio,sa poata fura linistiti pe firmele lor.Stupid people.

  Reply
 3. Cristy

  Liberalii dovedesc o pozitie anti-sociala. Sa le dea peste nas aia care l-au vrut pe Iohannis si l-au votat cu ochii inchisi. Poftiti cultura!

  Reply
 4. Flash

  Cam asta inseamna sa te doara undeva de lege : nu conteaza ca legea eliminarii taxelor este neconstitutionala, atata timp cat este interzis a lua astfel de masuri cu 6 luni inainte de alegeri. Ce-i care votati PSD si ALDE, voi chiar nu sunteti constienti ca legea asta-i o capcana intinsa guvernarii ? Neuronul vostru nu poate intelege ca oamenii chiar stiau ca legea nu are cum sa treaca, fiind neconstitutionala ? Daca v-ati stoarce un pic creierasul, v-ati fi intrebat de ce nu au amanat aceasta lege dupa alegeri, ca tot se lauda ca vor castiga…sa-si asume responsabilitatea guvernarii, a bugetului si sa promulge o astfel de lege. Bine, electoratul trebuie sa priceapa ca noi am vrut, ei n-au vrut :))). Oricum, chiar daca Curtea Constitutionala respinge legea, PSD-ul si ALDE au ocazia s-o promulge dupa alegeri, pentru ca atunci nu mai incalca nimic. Dar pe cat punem pariu ca nu o vor face ? Iar motivatia lor va fi : mostenirea grea a guvernarii Ciolos :))))))))). E atat de evident si cu atat mai trist cum romanul de rand cade in orice capcana i se intinde. Apropo, domnule Rogojan, nu vi se pare ca va plimbati cam mult de la un partid la altul ? Sau asta vine de la tata socru ?

  Reply
 5. banhidi

  cipriane.. tu esti baiat bun.. dar iti spun sincer, AI GRESIT PARTIDUL.. ALDE practic nu exista, este o pierdere de vreme…nici macar nu va intra in parlament..

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2