Senatorul Ciprian Rogojan: “Lipsa creselor este una dintre piedicile care sunt puse in fata tinerilor parinti”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

senatorul-ciprian-rogojanSenatorul Ciprian Rogojan a facut o declaratie politica in plenul Senatului pe tema creselor din Romania.

El a sustinut in fata celorlalti parlamentari ca lipsa creselor este una dintre piedicile cu care se confrunta mai ales parintii tineri. Redam integral declaratia senatorului Rogojan:

“Astazi va voi vorbi despre una dintre problemele cu care familiile la inceput de drum se confrunta in tara noastra. Desi nu pare un lucru important la o prima vedere, lipsa creselor este una dintre piedicile care sunt puse in fata tinerilor parinti, un lucru care, asa cum va voi arata, ridica dificultati majore si contureaza, inca din primii ani de viata ai copilului, imaginea unui stat incapabil sa ofere cetatenilor sai, in special copiilor, conditiile necesare pentru ca acestia sa se transforme in membrii activi ai societatii.

Momentul incipient al acestei probleme il reprezinta punctul in care concediul de crestere al copilului inceteaza. Astfel, tinerii parinti se confrunta cu variantele deosebit de limitate pe care le au dupa incetarea acestei perioade: au de ales intre a contracta servicii deosebit de scumpe de tip baby-sitting, sau pot sa lase copilul cu bunicii. Ori, in conditiile in care pana si venitul mediu este lamentabil in tara noastra, iar multi tineri au decis sa isi cladeasca o viata in alte orase decat cele de bastina, situatia este deosebit de dificila, iar multi aleg sa procreeze cat mai tarziu.

Nu este vorba doar despre comoditate, este vorba despre faptul ca deficitul de conditii care sa incurajeze intemeierea familiilor vor produce insemnate efecte chiar la nivel macroeconomic, prin incurajarea progresiei negative a sporului natural. Vorbim despre o Romanie in care tinerii sunt din ce in ce mai putini si poarta povara unui numar din ce in ce mai mare de pensionari.

Haideti sa putem sa ajutam tinerele familii, si in acelasi timp, sa asiguram si bunastarea pietei muncii pe termen mediu si lung”, a spus Ciprian Rogojan.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. etc

  Urmasu’ lu’ basescu acum de!!!!! tot te dai mare scriitor in prag de alegeri ,,, oricum voi basistii taietori de vieti umane ,, criminali fara precedent nu mai aveti sanse ,, AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!! ca mai sunt printre noi securisto-comunisti cu pensii mari care va mai sustin,, insa speram sa plece cat mai repede lepadaturile astea dintr noi ,, cum dracu neste imbecili ca voi tot in picioare cad cateodata!!! acum este gata de voi …

  Reply
 2. Vasile

  Asa, si? Cand ti-ai dat seama de asta? Ce ai facut concret pentru ca primaria Baia Mare, in loc sa-i dea lui Dancus 2.700.000 de lei in 4 ani, sa faca o cresa la standarde normale? Auzi, la el, venitul mediu e lamentabil! Pai, bai nimuricule, din cauza cui este venitul mediu lamentabil? A mea? A lui Dilau? Cacat pe bat. Pardon, rahat pe bat.

  Reply
  1. dilau

   prietene vasile, eu recunosc – e vina mea -. ai curajul sa faci si tu acest lucru?. daca as fi in locul tobosarului te-as intreba un singur lucru – da cine dracu m-a/ne-a trimis sa va conducem ? -.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *