Senatorul Ciprian Rogojan: “Sportivii de performanta au dovedit ca sunt cei mai buni promotori ai tarii noastre”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

ciprian-rogojanSenatorul de Maramures, Ciprian Rogojan, saluta propunerea Co-presedintelui ALDE, Calin Popescu Tariceanu, referitoare la directionarea intregului profit al Loteriei Romane catre finantarea sportului romanesc. Sportivii de performanta au dovedit ca sunt cei mai buni promotori ai tarii noastre, ajungand sa atinga culmile gloriei chiar in lipsa unei logistici corespunzatoare.

 “In Romania, sportul a fost mereu o legenda. Ne-a unit si ne-a facut sa fim puternici, ca o natiune cu ceva de spus pe plan international. La fiecare competitie importanta continua sa ne aduca impreuna si sa trezeasca in noi abandonatul sentiment de patriotism.

Au existat dati cand marii nostri campioni au reusit sa faca tot ce nu au putut lega politicienii. Au concurat cu performeri care veneau dintr-o lume civilizata. Acestia aveau la dispozitie sali de antrenament bine dotate, antrenori bine platiti, recunoastere materiala si siguranta zilei de maine, inclusiv dupa parasirea sectorului sportiv. Si totusi, i-au invins datorita talentului lor si a unei munci asidue.

Au ignorat neajunsurile, ca urmare a alocarilor bugetare aproape inexistente sau, in cel mai fericit caz diminuate, au strans din dinti si au urcat drapelul pe cele mai inalte trepte ale lumii. Insa nu le poti cere performanta pana la 80 de ani. Sunt ramuri in care la 30 de ani esti considerat depasit. Ce faci cu acesti campioni? Ii uiti, condamnandu-i sa traiasca in mizerie.

S-ar impune sa ne schimbam atitudinea tocmai deoarece curand, pe fondul imputinarii dramatice a numarului de sportivi valorosi, nu vom mai avea pe cine admira si nici pe cine aplauda. Un alt motiv prin care se poate REDA ROMANIA ROMANILOR. Sa incepem sa ne meritam campionii, sprijinindu-i. La bine si la greu. La victorie si la vreme de inevitabil esec. Ei reprezinta o buna parte din emblema noastra nationala”,  a spus senatorul Ciprian Rogojan, presedinte executiv al ALDE Maramures.

De adaugat ca programul propus de Calin Popescu Tariceanu ar urma sa se concretizeze defalcat pe mai multe axe, cum ar fi palierul educational, sustinerea sportului de masa ca o conditie preliminara pentru constituirea unei baze de selectie pentru performanta, imbunatatirea infrastructurii si finantarea activitatilor sportive, precum si premierea sportivilor, dar si asigurarea unor venituri dupa incheierea activitatii.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

6 Comments

 1. mmm

  oare la ce sportivi va referiti … cei de la minaur, cei de la hcm …. aia de care si-a batut chereches joc, mazilind sportul baimarean, furand banii ??? si politicieni precum acest Ciprian au inchis ochii fiind imolicati si ei ????

  Reply
 2. chris

  Adevarat dar doar pe jumate! Chereches a avut singur si toul pe mana. Nu-i mai bagati in kk si pe altii pentru un dictator.

  Reply
 3. monica

  Acum zice ca nici usturoi nu a mâncat si nici gura nu-i miroase.Mai bine PRU,salariu minim 2000 de lei.

  Reply
 4. Mishu

  Lasa ca o sustinem pe ma-sa lu KEKE MEKE si ajungem la mondiale cu echipele locale. Aia sigur va face o figura buna ca e virusata.

  Reply
  1. A.C

   Oamenii incep sa se trezeasca si sa-si dea seama ca au fost manipulati fiind doar masa de manevra si de tranzactionare intre smecheri.Orasul si judetul sunt la pamant si asta bate campii cu sportul promotor dar nu vorbeste de tobosarul care nu a prea batut doba pentru acest judet.Cum de nu o fi la marinar ca intr-o vreme tare ii placea sa se dea in stamba cu dictatorul.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *