Senatorul Covaciu: Am solicitat recunoasterea noului grupul format in Parlament. In cazul unui refuz, ne adresam Curtii Constitutionale

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Conducerea Senatului nu doreste recunoasterea noul grup parlamentar format recent din mai multi alesi neafiliati altor grupuri parlamentare, desi oficial inca nu exista un vot in plen, in acest sens. Senatorul maramuresean Severica Covaciu, care a aderat la acest grup, sustine ca un eventual refuz ar fi abuziv, iar cei in cauza se vor putea adresa Curtii Constitutionale.

“Am actionat conform regulamentului de functionare a celor doua camere. Pentru recunoasterea acestui nou grup, ne-am adresat conducerii Senatului, urmand a se lua o decizie. In cazul unui refuz, ne vom adresa Curtii Constitutionale. Exista un precedent din 2010. Atunci a fost recunoscut grupul, cu argumentul ca e dreptul fiecaruia sa se asocieze cu altcineva. Ratiunea crearii sale este faptul ca noi, cei neafiliati unui grup, nu putem lua cuvantul, decat cu permisiunea plenului. Or cei de la PSD nu dau cuvantul altora. Insa membrii grupului au dreptul la luari de cuvant. Toti avem aceleasi drepturi ca alesi. De ce unii pot vorbi, iar altii nu pot?”, a spus Covaciu.

Senatorul maramuresean mai spune ca nu a renuntat la PMP, formatiune din care face parte, noua grupare fiind una fara scop politic. “Gupul Unirea este un grup mixt format din parlamentari neafiliati altor grupuri parlamentare. Un grup are minim 7 parlamentari, si cum noi ne pierduseram grupul prin plecarea unor colegi, puteam sa refacem un grup mixt, fara niciun fel de doctrina politica. Ratiunea de a crea acest grup tine strict de logistica minim necesara activitatii de senator (birouri, consilieri etc) si de a avea cel putin un reprezentant in Biroul Permanent. Nu am plecat din PMP nici eu, nici ceilalti colegi senatori. Grupul UNIREA nu are coloratura politica”, a conchis senatorul PMP Severica Covaciu.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2