Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș pleacă în Ucraina. Va vizita o unitate militară aflată în prima linie

Senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculesc Țâgârlaș, va pleca miercuri în Ucraina pentru a fi prezent la mai multe evenimente simbolice.

Alături de delegația cu care va pleca în Ucraina, senatorul va vizita o unitate militară aflată în prima linie.

”Astăzi, în cadrul plenului Senatului, am avut un moment solemn de reculegere pentru a comemora cetățenii Ucrainei care și-au pierdut viața în războiul care devastează țara de doi ani. A fost o ocazie să reflectăm la suferința și sacrificiul acestui popor, și să ne reafirmăm angajamentul ferm de a fi alături de ei în lupta lor pentru libertate și demnitate.

În acest sens, în urmă cu o lună am organizat o reuniune de succes în Maramureșul Voievodal, la Moisei, la care au participat reprezentanți din România, Republica Moldova și Ucraina, pentru a discuta despre susținerea procesului de aderare la UE a celor două țări vecine și prietene. Am subliniat angajamentul nostru ferm pentru facilitarea acestui parcurs către integrarea europeană, în spiritul valorilor democratice.

Miercuri, voi pleca spre Ucraina alături de o delegație pentru a fi prezent la mai multe evenimente simbolice. Vom depune coroane de flori la locurile unde odihnesc cei căzuți în lupta pentru democrație și libertate, vom cinsti memoria celor aproximativ 300 de civili uciși de ocupanții ruși și vom vizita o unitate militară aflată în prima linie. Astăzi, să ne reamintim că datoria noastră este să fim alături de cei care suferă, să arătăm că România este solidară cu Ucraina, că suntem prieteni și parteneri într-o Europă a valorilor și a libertății”, a spus senatorul Țâgârlaș.

ZiarMM

TAGGED:
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu