septembrie 16, 2021

Senatorul Dan Sova, arestat preventiv dupa ce ICCJ a admis contestatia DNA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dan sovaSenatorul Dan Sova a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, dupa ce ICCJ a admis contestatia DNA impotriva plasarii acestuia in arest la domiciliu. Decizia este definitiva, potrivit agerpres.

“Admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Directia Nationala Anticoruptie — Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie de luare a masurii arestarii preventive fata de inculpatul Șova Dan-Coman. (…) Dispune arestarea preventiva a inculpatului Sova Dan-Coman, pentru o perioada de 20 de zile, incepand cu data de 14 decembrie 2015 pana la data de 02 ianuarie 2016, inclusiv”, se arata in minuta deciziei.

Dan Sova fusese plasat in arest la domiciliu pe 4 decembrie, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al CET Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Vezi mai multe detalii pe agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2