Senatorul Liviu Marian Pop ii solicita premierului Ciolos sprijin juridic pentru Prefectura Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

liviu-marian-popSenatorul Liviu Marian Pop a formulat o interpelare catre premierul Dacian Ciolos in care solicita sprijin juridic pentru Prefectura Maramures. Redam integral interpelarea:

Domnule Prim-ministru Dacian Ciolos,

La nivel local, prefectul judetului Maramures se confrunta cu o serie de presiuni publice, cu iz de santaj, prin vocea presedintelui PNL Maramures Mircea Dolha, care incearca sa impuna semnarea anumitor acte si sa faca demersuri care tin de constituirea Consiliului Judetean Maramures.

Hotararea de constituire a consiliului nu poate fi atacata in mod direct fiind o hotarare cu caracter constatator si care nu genereaza prin sine efecte juridice. Dar chiar si intr-o alta interpretare procedura de contencios administrativ presupune introducerea unei plangeri prealabile in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii, singura exceptie de la plangerea prealabila fiind introdusa numai pentru hotararea de validare. Hotararile privind alegerea presedintelui si vicepresedintilor se supun regulilor generale cu privire la anularea lor prin procedura contenciosului administrativ, atat cu privire la termenele si procedurile de urmat cat si cu privire la temeiul unei asemenea actiuni.

Din modul in care s-au desfasurat procedurile in cadrul Consiliului judetean Maramures nu exista temeiul de nelegalitate si nici posibilitatea introducerii unei actiuni ca urmare a nerespectarii termenului de introducere a plangerii prealabile. Institutia Prefectului nu are calitatea de a ataca in contencios administrativ hotararea de constituire a consiliului judetean, iar cu privire la alegerea presedintelui sau a vicepresedintilor ar trebui sa se identifice cauzele de nelegalitate a acestora pe temeiul incalcarii unor dispozitii legale, dupa constituirea consiliului judetean.

In acest context, va solicit, domnule premier  Dacian Ciolos, sa asigurati sprijinul juridic suplimentar prefectului de Maramures si sa interveniti in asa fel incat legea sa fie in continuare respectata.

Nu putem permite ca astfel de abuzuri sa aiba loc chiar sub ochii nostri si sper sa luati pozitie in legatura cu aceste presiuni de orice natura la adresa prefectului judetului Maramures.

Solicit raspuns scris si oral.

 

04.10.2016

Senator PSD

POP Liviu Marian

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. emilia

  D-le senator, nu mai mancati asa de mult ca vedeti ca nu va pica bine, faceti: herpes ! Doamne ce …!

  Reply
 2. Attila

  In ce temei legal solicita acest individ raspuns „scris si oral”? Si de cand prim-ministrul acorda „sprijin juridic”? Ca tot se da cunoscator de legi plm asta.
  Ia sa vedem, daca fiecare din cei 600 sau cati or mai fi de parlamentari, aflati in evidenta campanie electorala, ar cere „sprijin juridic” pentru tot felul de doleante ale lor si Ciolos sa trebuiasca sa le mai si raspunda „in scris si oral”, cum ar fi? Ar sta non-stop sa scrie, nu stiu cum ar face cu oralul. Noaptea mintii pesediste.
  Si dupa ce il ataca pe Ciolos cu toate porcariile lor de campanie mai au tupeul sa ii ceara sprijin pentru a-si rezolva ei ilegalitatile comise.
  Lasa plm ca se descurca prefectul, nu v-a cerut sprijin pentru nimic. Dar voi, ca in bancul cu batranica, o ajutati sa treaca strada, desi ea nu vrea sa traverseze.

  Reply
 3. Tibor Vaida

  Domnule PLM. Tampeniile debitate de domnia dumneavoastra sunt directive de partid sau provin din putul propriei gandiri? In ambele variante ar trebui sa lasati condeiul si sa mai si munciti ca pentru asta va dam salariu. Desi eu as propune sa plecati din politica. Oricum nu e departe momentul oricat de netede sunt deja papilele gustative. Apropo- ce mai zice Mickey Ponta de plagiat? Poate cereti si pentru asta sprijinul…

  Reply
 4. etc

  Mancatorii de c…. voi a-ti uitat ca acest individ prefect zis…… provine din formatia puscariasa a sistemului financiar unde se FURA TVA-UL A-TI UITAT???? inca radacini mai sunt dar acum s-a iutat de unde a plecat ,, rusine sa va fie la toti nu ca am tine cu filozoful pop ca nici asta n-a facut nimic , decat papagalie nici macar literara!!!!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2