Senatorul Liviu Marian Pop: „Mediul academic din Romania ne onoreaza”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In sedinta Senatului din data de 16 mai, senatorul maramuresean Liviu Marian Pop a facut o declaratie politica cu titlul „Mediul academic din Romania ne onoreaza”, pe care o redam mai jos integral:

Stimate colege, stimati colegi,

Am asistat cu totii, saptamana aceasta la dezbaterile privind motiunea simpla, motiune depusa de cei 37 senatori apartinand grupurilor parlamentare PNL si USR si respinsa in sedinta de plen de luni, 14.05.2018 cu 71 de voturi impotriva, 35 pentru si zero abtineri.

Personal, consider ca lipsa de responsabilitate de care dau dovada membrii opozitiei, prin eticheta negativa pusa de domniile lor inca din titlul motiunii „PSD vinde locurile in universitati clientelei sale politice” aduce doar deservicii educatiei, la modul general, si in special invatamantului universitar.  Amintiti-va, stimati membrii ai opozitiei, ca sistemul de invatamant al unei tari sta la baza evolutiei societatii, motiv pentru care, acest subiect deosebit de important trebuie abordat cu responsabilitate, decenta si profesionalism. Aceasta calificare negativa pe care ati atasat-o intregului mediu academic din Romania nu va onoreaza!

Redau, din discursul Ministrului Educatiei, Valentin Popa, un fragment care mi s-a parut edificator pentru tema motiunii: „Sunt primul rector din Romania care in 2016, pe un post de televiziune national, a reclamat alocarea din pix[…]. Este pentru prima oara in 25 de ani cand s-a prezentat o formulare. Am reclamat ani de-a randul necesitatea unei metodologii legate de o alocare. M-ati acuzat ca am blocat alocarea? Ma scuzati, din 2016 pana acum sunt primul ministru care pune pe agenda metodologia de aplicare a Bancii Mondiale pentru alocare. Despre ce blocare vorbim? Transparenta, ati vorbit de transparenta. E prima oara cand pe site-ul ministerului este publicata metodologia.”

In viziunea aliantei PSD-ALDE, Romania are nevoie de o educatie de cea mai buna calitate, iar obligatia noastra, a guvernantilor este sa o asiguram. Avem un plan de guvernare, o Strategie pentru invatamantul superior asumata de Guvernul Romaniei, urmarim indicatorii specifici de performanta, astfel incat sa avem o dezvoltare economico – sociala armonioasa pentru toate regiunile. Sa renuntam, prin urmare, stimati colegi din opozitie la cliseele politicianiste si sa generam, mai degraba, proiecte de viitor pentru educatia din Romania.

Va multumesc!

Senator PSD Liviu-Marian POP

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2