Senatorul Liviu Marian Pop: Noul Program de guvernare al PNL: „Sa dam cu parul!”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Senatorul Liviu Marian Pop a facut in sedinta Senatului din data de 14 martie o declaratie politica cu titlul Noul Program de guvernare al PNL: „Sa dam cu parul!”, pe care o redam integral mai jos:

Stimate colege, stimati colegi,

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat de curand ca liberalii trebuie le faca opozitie social-democratilor, „dand cu parul” in alesii PSD: „Luati parul si dati in liderii PSD! Vreau sa vad fiecare lider judetean cum da cu parul in presedintele Consiliului Judetean PSD, in primarul PSD, in prefectul PSD, in toti sefii de deconcentrate. Cine nu are puterea sa abandoneze de acum, sa-l lase pe altul mai puternic si mai curajos.”

Sa inteleg ca noul Program de guvernare al PNL este „Sa dam cu parul”?

Observ ca Ludovic Orban a intrat deja in campanie electorala. Este vorba in fapt despre un efort disperat de a se impune in partid, intrucat nu pot cataloga altfel acest nou derapaj al sau, acest indemn de a „da cu parul”!

In acelasi registru am constatat ca, de curand, domnul Orban si-a luat consilier cu „muschi” – pe presedintele Federatiei de Culturism si Fitness, Gabriel Toncean, culturist cu firma de paza si protectie.

Pot intelege dorinta lui Ludovic Orban de a se erija intr-un lider puternic, hotarat si dur, prin orice mijloc, dar ma indoiesc ca mesajul sau transmite, in realitate, aceasta imagine. Fac aceasta afirmatie fiindca liderii veritabili nu profita de o transmisiune in direct, pentru a indemna la violenta, nu profita de scena pe care urca, asemenea actorilor, pentru a-si transmite mesajele belicoase, dure si intransigente. Un Lider nu incita la violenta.  Din simplul motiv ca violenta conduce la violenta. Si cand cei precum domnul Orban fac uz de pozitia lor pentru a-i indemna pe altii la violenta, cu siguranta vom pierde cu totii. Sigur ca multi vor afirma ca mesajul a fost unul metaforic. Perfect de acord. Insa cine ma asigura pe mine, sau pe colegii mei, ca nu vor exista membri liberali care vor lua mesajul ad litteram?

Nu am pretentia unei opozitiei decente si responsabile, cel putin nu din partea unui liberal care incearca sa compenseze o lipsa de viziune si o deficienta certa de autoritate cu un proiect politic al “parului”. Dar sunt siderat constand ca PNL refuza dialogul, colaborarea, refuza sprijinirea proiectelor de interes national optand in schimb pentru „datul cu parul”!

Va multumesc!

Senator PSD Liviu-Marian POP

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2