Senatorul Liviu Marian Pop: “Politicul nu se poate opune in fata autonomiei universitatilor”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Senatorul Liviu Marian Pop spune ca politicul nu se poate opune in fata autonomiei universitatilor.

Parlamentarul maramuresean a facut aceasta declaratie in contextul unor afirmatii ale liderului UDMR, Kelemen Hunor, despre unele decizii luate de ministrul Educatiei.

“Aceasta lege despre care vorbeste domnul Kelemen Hunor, de fapt articolul despre care se face vorbire, e o reglementare care se poate aplica spre binele beneficiarului, in educatia lui.

Solutia pentru predarea limbii romane de catre cadre didactice calificate este una foarte simpla. Invatatorul impreuna cu profesorul de limba si literatura romana pot preda impreuna aceasta ora.

Cat despre fuziunea dintre UMF Targu Mures si Universitatea Petru Maior, cele doua senate au decis fuziunea in baza autonomiei universitatilor si au format astfel cea mai mare universitate de medicina din tara care are ocazia sa acomodeze programe de studiu din domeniul ingineriei si al stiintelor socio-umane cu programe de medicina. Politicul nu se poate opune in fata autonomiei universitatilor.

Dincolo de toate nemultumirile, cred ca ar trebui sa continuam sa facem o politica a scolii, si nu politica in scoala”, a spus Liviu Pop, pe pagina de Fcebook.

Kelemen Hunor a declarat ca asteapta o remaniere in fruntea Ministerului Educatiei dupa deciziile luate de ministru.

“Articolul introdus de ministrul Educatiei in august in ordonanta simpla si care da un raspuns la problemele invatarii limbii romane in scolile cu predare in limba materna a fost un pas gresit, o greseala uriasa, a fost actiunea singulara a ministrului. Nu exista nici un argument profesional si politic pentru a sustine o astfel de schimbare.

Trebuie anulat acest articol si am cerut OUG, nu trebuie sa lasam asa lucrurile. Ministrul, prin faptul ca s-a suparat, ca s-a gandit la o solutie neprofesionala, a creat o problema politica. O alta chestiune este legata de UMF Targu Mures, joi a aparut o HG care recunoaste comasarea Universitatii “Petru Maior” cu UMF. Ar fi fost corect ca, pe baza parteneriatului intre UDMR si coalitia de guvernare, sa ne spuna ca va dura, ministrul nu ne-a consultat si ne-a pus intr-o situatie delicata.

In conditiile cand ministrul de doua ori in trei saptamani a facut gesturi cu care nu am fost de acord si nu am fost consultati, consideram ca acum colaborarea cu ministrul Educatiei va fi imposibila si cerem si asteptam o remaniere in fruntea Ministerului Educatiei”, a spus Kelemen.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *