Senatorul maramuresean Severica Covaciu, printre initiatorii mai multor proiecte din Legea Muntelui

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Senatorul maramuresean Severica Covaciu (PMP) este unul dintre initiatorii mai multor proiecte incluse in Legea Muntelui, promulgate deja de Senat, menite sa incurajeze mai multe activitati in zonele montane ale tarii.

La nivelul judetului Maramures au fost infiintate doua birouri, in Borsa si Baia Mare, care vor aduna solicitarile celor care doresc sa investeasca in prelucrarea lanii de oaie, in centre de sacrificare a animalelor, dar si in centre de colectare a fructelor si legumelor. Severica Covaciu afirma ca vor exista si finantari de la bugetul de stat.

„Se va finanta cheltuiala din fonduri de la bugetul de stat, prin Programul Agentiei Nationale a Zonei Montane. Agentia a infiintat doua puncte in Maramures, unul in Borsa si unul in Baia Mare.

Prin aceste birouri se vor aduna solicitarile de la doritori, care vor sa investeasca in centre de colectare fructe si legume, centre de colectarea si prelucrarea primara a fructelor de padure, a plantelor medicinale, prelucrarea, colectarea, spalarea, sortarea lanii de oaie, centre de sacrificare a animalelor.

Finantarea se va face de la 40% pana la 90%. Acestea sunt niste proiecte care au trecut de Senat, urmeaza sa se promulge, sa treaca si de Camera Deputatilor si sa se constituie un fond. Eu sper ca se va da cat de curand drumul la ele”, a spus senatorul Severica Covaciu.

Cod Mandatar Financiar 41190004

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole