Senatorul PSD Liviu Pop, precizari importante cu privire la impozitul pe venitul global pe gospodarie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

Intr-un comunicat de presa, senatorul PSD Liviu Marian Pop a tinut sa faca cateva precizari importante cu privire la impozitul pe venitul global pe gospodarie.

„Avand in vedere speculatiile si nelamuririle aparute in spatiul public, cu privire la introducerea impozitului pe venitul global pe gospodarie (IVG), in calitate de senator PSD consider ca este oportuna o clarificare cu privire la aspectele care au creat aceste confuzii.

Este important ca toti cetatenii sa inteleaga ca IVG nu este un „impozit” nou, ci un model nou de calculare a unui impozit mai mic si totodata este unul pe venit si nu pe bunuri, prin urmare nu se aplica pe bunurile din gospodarie.

De asemenea, introducerea IVG are ca scop aducerea unor beneficii pentru cetateni, PSD ramanad fidel crezului de a fi aproape de oameni si de a reduce diferentele sociale dintre acestia, incercand sa ofere o viata mai buna tuturor.

Drept urmare, oamenii vor avea parte de o crestere a veniturilor si o reducere a taxelor. Astfel, vor putea deduce aproape orice cheltuieli aferente persoanelor fizice, daca acestea sunt realizate pe teritoriul Romaniei.

Alte speculatii dominate de orgolii politice aparute in spatiul public ar fi acelea ca noul sistem va conduce la o crestere a  birocratiei. Nimic mai fals!  Dimpotriva, fiecare cetatean va trebui sa completeze o singura declaratie pe an, in prezenta si cu ajutorul consultantului fiscal.

Mai mult de atat, taxele catre stat se vor plati fie direct prin intermediul internetului sau a consultantului fiscal. Pe cale de consecinta, se vor elimina cozile de la ghisee, iar cetatenii nu vor mai depinde de un program orar prestabilit.

Nu in ultimul rand, atat statul cat si economia vor beneficia de pe urma acestui demers. Se va reducerea semnificativ evaziunea fiscala in special la TVA si la accize, oamenii devenind mai interesati sa solicite bonul fiscal pentru a obtine deduceri de la stat. Cu acesti bani vor putea fi sustinute in continuare cresterile salariale, reducerile de taxe si crearea de noi locuri de munca.

Insa, este important sa precizez faptul ca oamenii nu vor fi obligati sa stranga bonurile fiscale. Daca la finalul anului nu prezinta aceste bonuri, nu se intampla nimic, nu vor fi sanctionati. Vor strange acele bonuri doar daca vor dori sa isi deduca acele sume din impozit, deducerile fiind un stimulent si nu o obligatie.

Cu privire la ce deduceri si alocari se vor acorda in baza IVG, se vor regasi:

– alocari acordate familiilor cu copii (familiile vor fi incurajate sa aiba cat mai multi copii). Dar aceste alocari se vor acorda doar in cazul in care numarul total al absentelor copiilor de la scoala nu depaseste 10% din totalul orelor de curs (se stimuleaza prezenta la scoala a copiilor – scade analfabetismul etc.)

– 1.600 lei/anual pentru fiecare copil din familiile cu venituri sub 5.000 lei/luna

– 1.200 lei/anual pentru fiecare copil din familiile cu venituri intre 5.000 lei  si 10.000 lei/luna

Printre alte cheltuieli care vor fi deductibile se vor regasi:

– Abonamentele medicale din sistemul privat (este incurajat sistemul privat de sanatate)

– Taxele de scolarizare pentru copii (este incurajat sistemul privat de educatie – gradinite, scoli, licee, universitati).

– Cheltuieli pentru renovare, reabilitare termica, constructie locuinte (incurajarea si mai ales fiscalizarea pietei constructiilor).

– Asigurarile de bunuri sau de viata.

– Cheltuielile cu hrana si cu imbracamintea.

Colectarile la bugetul de stat vor fi si ele in crestere. Se estimeaza un surplus de 2% din PIB, respectiv 16 miliarde lei.

Sectoare private importante vor fi stimulate (sectorul privat de sanatate, sectorul privat de educatie, constructiile, asigurarile etc.)”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. badica

  O prostie coapta de catre tov.Valcov,sa-si albeasca baietii banii negrii prin gospodarii albe.Era si un banc,cica doi morti din cimitir aud batai si sapaturi deasupra si unul intreaba: oare cine-i? La care cel de-al doilea:ori ii Dragnea,vine sa ne scoata la vot,ori valcov ,isi ascunde aurul.Inseamna ca incepe marea dezgropare.

  Reply
 2. G.B

  Am ajuns sa facem economie in tara asta cu profesori,avocati,ingineri,asta in timp ce nici economistii nu se pricep la economie.Astia nici nu-si dau seama ce harababura iese cu 7 mil de romani purtati pe la ghiseele fiscului,ca doar nu o sa depuna consultantii fisele fiscale,sa nu mai vorbesc ca nimeni nu pastreaza banii statului 12 luni,astfel incat la impozit se vor duce la amanet sau in cel mai fericit caz se vor imprumuta la banci cu dobanzi de consum,iar in loc sa castige mai mult o sa piarda.

  Reply
 3. george

  Mai urmeaza taxa pe fumarit (centrala termica de apartament), oierit, albinarit (desi nr de albine nu poate fi cuantificat, dar deoarece ele lucreaza fara carte de munca trebuie impozitat angajatorul pausal), etc.Toate aceste gaselnite trebuie sa scoata din neant promisiunile de cresteri salariale ale ale PSD, promisiuni care sa asigure perpetuarea speciei inca un mandat si implicit rezolvarea problemelor cu justitia ale liderilor actuali. Dupa noi potopul, „ca vom fi protejati” de acumularile facute in doua mandate.

  Reply
 4. cristiana pricop

  cea mai mare tampenie – vor sa jupoaie sapte piei de pe cei mai saraci – inteleg ca e o armata de beizadele de pesedisti care au trecut ca prin branza prin ISE si le trebuie salarii de 100 milioane lunar- un miliard de euro anual pt plata lor- isi vor scoate banii de salarii din amenzi – nu sunteti socialisti, baieti- sunteti doar porecliti asa-

  Reply
  1. valer

   Niste lupi in haine de oaie,o sa parjoleasca tara,mai ales cand nu o sa reuseasca sa stranga atata banet cat au promis clientelei de partid.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2