Senatorul Severica Covaciu: Am marit subventiile agricole pentru fermieri

Reclame home 1
Reclame home 1

Senatorul PMP de Maramures, Severica Covaciu, este un sustinator al micilor fermeri. Astfel ca, de pe agenda sa, nu puteau lipsi nici producatorii de usturoi, care desi au o subventie de 1.000 euro la hectar, trebuie sa cheltuiasca de aproximativ 10 ori mai mult pentru suprafetele cultivate.

In acest sens, Severica Covaciu l-a interpelat recent pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, atragandu-i atentia ca productia de usturoi nu va creste, din cauza subventiei mici.

“In ultimii ani se constata un declin evident al productiei interne la usturoi. Conform programului de sustinere a producatorilor autohtoni, acestia pot beneficia de o subventie de 1.000 euro/hectar, in conditiile in care costurile reale sunt de zece ori mai mari (aproximativ 10.000 euro/hectar). Este remarcabila intentia statului roman de a sustine productia interna la usturoi, dar aceasta nu va crestere datorita subventiilor acordate”, spune senatorul Severica Covaciu in interpelare.

Solicitarea parlamentarului maramuresean nu a ramas fara raspuns, astfel ca ministrul Petre Daea i-a transmis Severicai Covaciu ca in vederea impulsionarii fenomenului de inscriere in Programul de sustinere a productiei de usturoi a fost initiat un proiect de hotarare de Guvern ce prevede majorarea cuantumului spijinului financiar pentru beneficiarii Programului de la 1.000 de euro/hectar la 3.000 euro/hectare.

Mandatar Financiar: 41190004

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole