Senatorul Severica Covaciu, aport decisiv pentru redeschiderea scolii din Borsa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

„Stimate domnule ministru, va semnalez un caz referitor la situatia disperata in care se afla 17 copii din orasul Borsa (judetul Maramures), ale caror drepturi la educatie sunt ingradite de institutiile statului. Scoala la care au invatat pana acum elevii este inchisa, la dispozitia directorului unitatii de invatamant, care face presiuni asupra familiilor implicate sa ii duca pe copii la o alta scoala, aflata la 6-7 km distanta de actuala cladire. Este evident faptul ca pentru copii de scoala primara a parcurge acest drum este anevoios, mai ales ca zona este una de munte. Stimate domnule ministru, in conditiile in care atat Consiliul Local Borsa, cat si Inspectoratul Scolar au decis mentinerea functionarii scolii respective, este de neimaginat cum ea poate fi inchisa, iar elevii transferati (fara vointa parintilor) la o alta unitate de invatamant. O astfel de situatie este intolerabila si aveti obligatia de a lua masuri urgente.”

Acesta a fost mesajul transmis ministrului Educatiei de catre senatorul PMP Severica Covaciu, in cadrul unei interpelari adresate saptamana trecuta. Dupa doar cateva zile, conducerea Inspectoratului Şcolar Judetean Maramures si-a reconsiderat pozitia. Pe fondul insistentelor parintilor, scoala din Borsa si-a redeschis portile, spre bucuria parintilor si a elevilor.

„Am vorbit in mai multe randuri atat cu parinti, cat si cu cadre didactice implicate in actiunea de mentinere a unitatii scolare din Borsa, care mi-au determinat sa cer ministrului Educatiei sa intervina prompt, pentru remedierea problemei. Intr-un final, s-a gasit o solutie multumitoare pentru toata lumea. Dar nu inteleg de ce a fost nevoie sa curga telefoanele de la Ministerul Educatiei catre ISJ Maramures pentru ca scoala respectiva sa fie in continuare functionala. Doar asa se poate, cu interventii de la centru? E timpul ca invatamantul romanesc sa aiba la baza principii mult mai sanatoase”, a precizat senatorul Severica Covaciu.

Saptamana trecuta, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Maramures s-au deplasat la Borsa, pentru a evalua situatia scolii inchise. A doua zi, portile unitatii de invatamant au fost redeschise, elevii putand avea intrare la cursuri.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole