Senatorul Severica Covaciu îi solicită ministrului Agriculturii repartizarea echitabilă a ajutorului de minimis, la nivel național (VIDEO)

Senatorul PMP de Maramures, Severica Covaciu, îi solicită ministrului Agriculturii, Adrian Oros, repartizarea echitabilă a ajutorului de minimis, la nivel național.

Ea a solicitat acest aspect în contextul în care fermierii din zona de munte sunt dezavantajați din cauza lipsei unor programe de subvenționare specifice regiunilor în care trăiesc, spre deosebire de cei din zona de câmpie și de deal.

”În calitate de senator de Maramureș, vă semnalez faptul că problemele cu care micii fermieri și micii producători se confruntă într-o regiune cu relief predominant muntos, cu agricultură axată pe creșterea animalelor și mai puțin pe cultura plantelor sunt: lipsa unor programe de stat prin care să se acorde subvenții atât pentru creșterea propriu-zisă a animalelor (ex. pentru achiziția animalelor de prăsilă) cât și pentru achiziționarea utilajelor mici și a echipamentelor agricole cum ar fi motocultoare, motocositori, instalații de muls, garduri electrice, generatoare de curent și altele specifice zonei de munte.

Consider că lipsa unor programe de subvenționare specifice regiunilor de munte creează un decalaj financiar între aceste județe și cele de câmpie și deal care beneficiază de programe de tipul ,,tomata” și ,,usturoiul” (ex. anul trecut aproximativ 50% din suma alocată programului ,,tomata” s-a consumat în două județe: Olt și Galați).

Având în vedere cele mai sus prezentate, vă solicit domnule ministru, ca ajutorul de minimis, acordat ca sprijin direct fermierilor, să fie repartizat în funcție de specificul fiecărei regiuni, astfel încât să beneficieze în mod echitabil fermierii din toate zonele țării.

Vă rog să-mi transmiteți în scris o situație cu numărul de beneficiari ai ajutorului de minimis, pentru anul 2019 și sumele alocate pe programe, pe fiecare județ în parte. Vă mulțumesc!”, a spus senatorul Severica Covaciu, într-o interpelare adresată ministrului Agriculturii.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1