Senatorul Severica Covaciu solicită ministrului Educației oferirea unui laptop sau tabletă elevilor și studenților din familii nevoiașe

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Senatorul PMP de Maramureș, Severica Covaciu, îi solicită ministrului Educației Naționale, Monica Anisie, ca toți elevii și studenții din familiile nevoiașe să primească un laptop sau o tabletă, prin eficientizarea programului ,,Euro 200”.

Parlamentarul consideră astfel că programul ,,Euro 200” ar putea facilita accesul tinerilor din familii cu venituri reduse la cursurile școlare on-line.

”Sistemul de Învățământ reprezintă suportul fundamental al dezvoltării umane, sociale și economice ale unui stat. În contextul actual, în care noua programă școlară nu este corelată cu conținutul noilor subiecte propuse de CNEE, pentru bacalaureatul ce se apropie, programul ,,Euro 200” destinat achiziționării unui laptop/computer de către elevi și studenți continuă conform procedurii din anul scolar 2018-2019 (exemplu: condiții nerealiste de obținere a bonurilor valorice, precum venitul brut de maxim 250 lei/membru de familie), consider, doamna ministru, că ar fi oportun să nu mai invocați faptul că Ministerul Educației nu a finalizat proiecte importante care privesc informatizarea sistemului de învățământ, înainte ca dumneavoastră să deveniți ministru, ci să concepeți și să instituiți o strategie coerentă și eficientă, specifică nevoilor și situației actuale.

Considerănd faptul că programul ,,Euro 200” ar putea facilita accesul tinerilor din familii cu venituri reduse la cursurile școlare în sistem on-line, din ultimele săptămâni ale anului școlar în curs, va solicit doamna ministru instituirea, în regim de urgență a unor măsuri prin care aceștia să primească bonurile valorice, destinate achiziționării unui laptop, până în data de 15 mai.

În aceeași ordine de idei, în condițiile în care, prin ordonanțe militare, am închis școlile, obligând elevii și profesorii să susțină orele on-line, este imperativ necesar să puneți la dispoziția tuturor elevilor care nu dețin nici un mijloc electronic, un laptop sau o tabletă, pentru ca aceștia să poată finaliza anul școlar. De asemenea, vă solicit să imi transmiteți în scris o situație defalcată pe județe cu numărul de elevi care sunt în această situație, adică nu dețin nici un device (laptop, tabletă, telefon), a spus Severica Covaciu, într-o interpelare adresată ministrului Anisie.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2