Senatorul Severica Covaciu vine în sprijinul fermierilor ale căror culturi sunt afectate de mistreți (VIDEO)

Senatorul PMP de Maramureș, Severica Covaciu, vine în sprijinul fermierilor ale căror culturi sunt afectate de mistreți, prin modificarea Legii vânătorii.

Practic, prin proiectul de modificare a legii, depus de Severica Covaciu, procedura de despăgubire pentru cei afectați va fi mult simplificată.

”Am susținut în plen un proiect inițiat de mine pentru modificarea Legii vânătorii în sensul simplificării procedurii de despăgubire pentru pagubele produse de animale sălbatice, în cea mai mare parte produse de mistreți.

Mii de dosare zac prin arhivele instituțiilor fără ca fermierii să fie despăgubiți datorita unor prevederi legislative imposibil de indeplinit și cu atât mai puțin de dovedit. Am eliminat aceste obligații ale proprietarilor de culturi, am redus timpul alocat pentru finalizarea dosarului și efectuarea plății, și am acordat competența structurilor locale pentru decizii privind acțiuni în caz de forță majora (ex atacul animalelor salbatice asupra oamenilor, vânatul mistrețului pe timp de noapte în situații speciale)”, a spus Severica Covaciu.

Aceasta speră ca parlamentarii să voteze proiectul pe care l-a inițiat, pe care îl consideră necesar.

”Sper ca la Camera Deputaților indiferent de culoarea politică parlamentarii să voteze în favoarea acestui proiect atât de necesar deblocării procedurii de despăgubire pentru cei păgubiți în urma distrugerilor provocate de mistreți și alte animale sălbatice.

Maramureșul este unul din județele cele mai afectate, mulți fermieri ridică această problemă an de an în fața autorităților responsabile și de aceea am inițiat acest proiect de lege”, a adăugat Severica Covaciu.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1