Senatul a respins propunerea privind trecerea STS in subordinea MAI

PNL

alesii-voteazaPlenul Senatului a respins, miercuri, propunerea de lege privind trecerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, scrie Agerpres.

Desi raportul de respingere intocmit, in 24 martie, de Comisia pentru aparare a Senatului nu a fost adoptat de catre plenul Camerei superioare, intrunind 77 de voturi pentru, trei voturi impotriva si trei abtineri, nici propunerea de lege nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptata.

Astfel, Senatul a respins, in calitate de Camera decizionala, cu patru voturi pentru, 79 impotriva si o abtinere, propunerea de lege referitoare la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea si functionarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale, a OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum si a altor acte normative.

Propunerea legislativa prevede ca STS se reorganizeaza ca Departament de Telecomunicatii Speciale, structura cu personalitate juridica, in subordinea MAI, condusa de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiti si eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului.

Potrivit actului normativ, MAI ar fi preluat de la STS atat patrimoniul, bugetul, cat si personalul si posturile aferente.

“Ministerul Afacerilor Interne se substituie in toate drepturile si obligatiile decurgand din toate actele normative, contractele, conventiile, intelegerile, protocoalele, memorandumurile si acordurile in care Serviciul de Telecomunicatii Speciale este parte, inclusiv in litigiile aferente activitatii acestuia”, se arata in propunerea de lege initiata de mai multi deputati si senatori PSD si PP-DD.

O alta prevedere stipula ca structura generala a Departamentului de Telecomunicatii Speciale, atributiile componentelor sale functionale, efectivele si resursele in timp de pace si in timp de razboi, regimul retelelor si echipamentelor de telecomunicatii speciale si mobilizarea serviciului se stabilesc prin hotarare a Guvernului.

Propunerea de lege are un caracter organic si a fost adoptata tacit, in urma cu un an, de catre Camera Deputatilor, ca prim for legislativ sesizat cu acest caz.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1