Senzatii maramuresene pe plaiuri bucurestene la Targul de Turism al Romaniei, editia de primavara 2018

Editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei 2018 s-a incheiat duminica, 25 februarie si, ca de fiecare data, prezenta Maramuresului la aceasta manifestare de promovare turistica a fost una spectaculoasa. Si la aceasta editie, reprezentantii Maramuresului au prezentat in mod cat mai atractiv si interactiv frumusetile judetului. De la coloratul port popular, muzica si dansurile maramuresene, pana la mestesugurile stramosesti si bucatele alese, toate detaliile au facut ca, si de aceasta data, standul judetului sa se claseze printre cele mai vizitate locatii.

Pe la standul Maramuresului s-au perindat, pe parcursul celor patru zile de targ, personalitati, oameni de cultura, oameni politici, secretari de stat, ministri, maramureseni stabiliti in capitala dar al caror suflet a ramas acasa, in Maramures, si multi alti promotori indragostiti de judetul nostru.

Acestia au fost intampinati cu multa ospitalitate de vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, George Moldovan, care le-a vorbit despre frumusetea meleagurilor maramuresene si proiectele pe care Consiliul Judetean le implementeaza pentru dezvoltarea acestuia. Printre oaspetii care au ajuns si au apreciat frumsetea standului judetului s-au numarat si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, dar si secretarul de stat in Ministerul Turismului, Gheorghe Bogdan Tomoiaga.

Orchestra si corpul de balet al Ansamblului Folcloric National Transilvania au intretinut atmosfera intr-un mod absolut senzational. Vizitatorii cuceriti de frumusetea cantecului si dansului popular maramuresean au fost atrasi in hora si au dansat pe acordurile cantecelor tinerei soliste Silvia Timis, acompaniata de celebrul taragotist Dumitru Dobrican. Cum in Maramures nu exista distractie fara bucate alese, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramuresene a sprijinit acest demers de promovare a judetului si s-a asigurat ca, de la standul nostru nu vor lipsi slaninuta, carnatul, branzeturile, cozonacii si placintele.

Pentru cei interesati de mestesugurile si arta populara stramoseasca, olarul Daniel Les si Maria Zapca, mester popular, au oferit demonstratii de olarit, tors, tesut la razboi si impletit. Asadar, tuturor vizitatorilor atrasi de indeletnicirile mesterilor populari, preparatele din gastronomia maramureseana sau talentul artistilor Ansamblului Folcloric National Transilvania, reprezentantii Serviciului de Promovare si ai Biroului de Turism si Salvamont din cadrul Consiliului Judetean Maramures, alaturi de cei ai Centrelor de Informare Turistica Borsa, Seini si Ocna Sugatag, le-au prezentat ofertele turistice atat pentru perioada sarbatorilor Pascale, cat si cele pentru vara acestui an.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Gigi

    Bine baietii !!!! Bagati toate dumele CJMm daca marchează banul, dar nu va mirați apoi ca rămâneți fără cititori sau aia pe care-i aveti ar lua si o m.. pt un covrig sau un vot PSD. Jurnalismul in PSD ă devenit campul tactic (e la moda termenul) al jurnaliștilor ce s-ar vinde pt o sinecură PSD. Era un citat celebru adecvat situației: “C…!”

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1