Separatistii din Donetk i-au cerut Rusiei un imprumut de aproape 1 miliard de dolari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderii autoproclamatei ‘Republici Populare’ Donetk (estul Ucrainei) i-au cerut Rusiei ‘un credit de stabilizare’ in valoare de 30 miliarde de ruble (aproximativ 1 miliard de dolari) si intentioneaza sa-si deschida o banca centrala, a relatat agentia de presa Unian citata de Agerpres.

Potrivit agentiei de presa mentionata, solicitarea a fost adresata miercuri Kremlinului de catre Boris Borisov, unul din liderii separatistilor din Donetk, cu prilejul unei reuniuni a reprezentantilor institutiilor de stat din Rusia cu cei ai unor organizatii publice, ce s-a desfasurat sub auspiciile Dumei de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), la Moscova.

‘Singura cale de iesire din impasul in care ne aflam este relansarea imediata a economiei regiunii pe baza rublei. In acest scop avem in vedere crearea unei banci centrale si obtinerea unui imprumut de minimum 1 miliard de dolari’, a afirmat Borisov, indicand ca o astfel de banca ar urma sa fie deschisa la Rostov pe Don, oras din sudul Rusiei, situat in apropiere de granita ucraineana.

El a explicat necesitatea unui astfel de imprumut prin faptul ca economia Donbasului (zona miniera din estul Ucrainei care include regiunile Donetk si Lugansk, ce si-au proclamat suveranitatea in urma unui controversat referendum la 11 mai acest an) are un Produs Intern Brut (PIB) de peste 1 trilion de ruble pe an. Un imprumut de 1 miliard de dolari ar constitui 2-3% din PIB-ul ‘Republicii’ Donetk.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2