Serbia: Examenul la matematica pentru admiterea la liceu, amanat dupa ce testul a aparut pe retele sociale

PNL

Autoritatile din Serbia au decis sa amane pentru joi testul la matematica pentru admiterea la liceu, dupa ce copii ale acestuia au fost gasite circuland printre elevi inaintea examenului ce urma sa aiba loc marti, a declarat ministrul educatiei, Mladen Sarcevic, pentru cotidianul Novosti, transmite dpa, informeaza AGERPRES.

‘Cineva a deschis plicul de rezerva si a vandut testul la matematica. Nu stim unde s-a intamplat, dar politia va face o ancheta’, a afirmat ministrul.

Un exemplar al testului, care trebuia sa ramana secret pana cand urma sa fie distribuit simultan spre rezolvare celor aproximativ 70.000 de absolventi de gimnaziu, a aparut pe retele sociale, a scris Novosti.

Luni, elevii au dat examen la limba sarba, iar miercuri sunt programati sa sustina asa-numitul test combinat.

Rezultatele la cele trei teste sunt combinate cu notele din ultimii trei din cei opt ani de scoala, iar media finala este cruciala mai ales pentru intrarea la liceele de prestigiu.

Nu este clar deocamdata daca si celelalte doua teste din aceasta saptamana au fost compromise.

In 2013, toate rezultatele au fost anulate dupa ce s-a descoperit ca testele fusesera cunoscute in avans, autoritatile luand decizia ca elevii sa fie admisi la licee doar pe baza notelor din gimnaziu.

Trei angajati ai gazetei oficiale, care tipareste testele, au fost condamnati la pana la un an de inchisoare pentru furtul si vanzarea acestora.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1