Serpasii au recuperat patru cadrave si 11 tone de deseuri de pe Everest

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Serpasii care au participat la o campanie de curatare a Everestului, timp de o luna, au recuperat cadavrele a patru persoane si 11 tone de deseuri, informeaza dpa vineri, transmite AGERPRES.

Un grup de 12 serpasi a recuperat patru cadrave, zeci de tuburi de oxigen, dar si conserve, franghii, corturi si ambalaje de la mai multe tabere de pe varful de 8.848 de metri, a declarat Dandu Raj Ghimire, directorul general al Departamentului de Turism din Nepal.

Serpasii au separat deseurile la tabara de baza, doar deseurile reciclabile fiind aduse la Kathmandu, a precizat Ghimire. Cele patru corpuri, inca neindentificate, au fost predate expertilor medico-legali de la un spital din capitala.

Miercuri, oficialii au predat deseurile de pe Everest unui centru de reciclare din Kathmandu, a adaugat el.

In timpul expeditiilor comerciale pe Everest din sezonul de primavara, ghizii montani au organizat tabere si livrari de la tabara de baza spre taberele de la altitudini mai mari.

Potrivit reglementarilor guvernamentale, fiecare alpinist trebuie sa aduca inapoi cel putin opt kilograme de deseuri, insa aceste reglementari nu sunt implementate pe scara larga din cauza supravegherii deficitare.

In timp ce circa 5.000 de persoane au reusit sa ajunga pe varful Everestului, peste 300 au murit in aceasta incercare.

Numarul deceselor a crescut in sezonul de alpinism din lunile aprilie-mai ale acestui an pe fondul preocuparilor legate de supraaglomerarea de la varf, 11 alpinisti pierzandu-si viata in timp ce escaladau Everestul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole