Serviciile de securitate ruse sustin ca au dejucat un atentat al Statului Islamic

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Serviciile de securitate ruse (FSB) au afirmat vineri ca au destructurat o celula a organizatiei jihadiste Stat Islamic (SI) care pregatea un atentat si au arestat cinci membri ai acesteia la Moscova, relateaza AFP.

Conform FSB, aceasta celula formata din doi cetateni rusi si trei cetateni din tari din Asia Centrala “se pregatea sa comita acte teroriste”.

Au fost confiscate o arma de atac Kalaniskov, un pistol, un dispozitiv explozibil, precum si instructiuni provenite de la cadre ale SI, conform unui comunicat al serviciilor de securitate transmis agentiilor ruse de presa, relateaza Agerpres. Seful FSB, Alexandr Bortnikov, a anuntat in aceasta saptamana ca serviciile sale au dejucat 50 de atentate in Rusia.

Conform FSB, aproape 2.900 de jihadisti rusi, in majoritate originari din republicile musulmane instabile din Caucaz, au luptat in Irak si in Siria, la care se adauga cateva mii de combatanti proveniti din tari din Asia Centrala, care au o diaspora mare in Rusia. De la inceputul interventiei sale militare din Siria in septembrie 2015, Rusia, aliata a regimului de la Damasc, a fost amenintata in mai mult randuri cu represalii de catre Statul Islamic sau de catre ramura siriana a Al-Qaida.

In 2017, Rusia a fost lovita de mai multe atentate, intre care unul la metroul din Sankt-Petersburg, al doilea oras al tarii, care a facut 15 morti si zeci de raniti. Unsprezece persoane au fost condamnate marti la pedepse grele pentru rolul lor in acest atentat, revendicat de un grup putin cunoscut, legat de Al-Qaida, conform SITE, un centru american de monitorizare a site-ului jihadiste.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *