septembrie 22, 2021

Serviciile germane de informatii confirma actiunile de spionaj in favoarea Washingtonului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un responsabil cu rang inalt din cadrul serviciilor germane de informatii (BND) confirma in editia de duminica a ziarului Frankfurter Allgemeine am Sonntag (FAS) ca unul dintre agentii lor, arestat miercuri, a spionat pentru Statele Unite, relateaza AFP citata de Agerpres.

“Toate dovezile arata ca a lucrat pentru americani”, a declarat pentru publicatia germana aceasta sursa cu rang inalt, potrivit unui fragment din articol difuzat sambata seara.

Dupa cum a informat presa germana, el si-ar fi propus serviciile, de asemenea, spionajului rus, intrand in contact cu Consulatul Rusiei la Munchen si din acest motiv ar fi fost descoperite actiunile sale in calitate de agent dublu.

In varsta de 31 de ani, acest colaborator al BND lucra pentru serviciile americane de informatii de la sfarsitul lui 2012 si ar fi furat peste 200 de documente, scrie FAS.

Agentul dublu a primit sarcina de a strange documente despre comisia parlamentara din Bundestag care investigheaza operatiunile de culegere de informatii desfasurate in Germania de Agentia Nationala de Securitate a SUA (NSA), potrivit sursei amintite.

Angajat in cadrul unui serviciu al BND care se ocupa in special de protectia soldatilor germani in strainatate, el a reusit sa trimita numai doua documente despre subiectul respectiv, dintre care unul privind structura generala a BND.

El a oferit prin e-mail serviciile sale Ambasadei Statelor Unite la Berlin si a primit, cu ocazia a trei intalniri in Austria, suma totala de 25.000 de euro, mai informeaza Frankfurter Allgemeine am Sonntag.

Intrebat in legatura cu aceasta afacere, purtatorul de cuvant al guvernului german, Steffen Seibert, a declarat vineri ca sefa executivului, Angela Merkel, a fost informata joi asupra acestui caz. “Guvernul german va astepta rezultatele anchetei… Cazul este grav, asta este foarte clar”, a afirmat Seibert.

Relatiile dintre Statele Unite si Germania au devenit tensionate dupa dezvaluirile facute de fostul consultant al NSA Edward Snowden in legatura cu un vast program de spionaj care viza aceasta tara, precum si telefonul mobil al cancelarului federal Angela Merkel.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2