Sesiune extraordinara la Camera Deputatilor: Modificarea Codului Fiscal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vot-parlamentCamera Deputatilor este convocata in sesiune extraordinara, joi, pentru modificarea Codului fiscal.

Miercuri, Comisia de buget — finante a Camerei Deputatilor a decis scutirea pensionarilor de la plata contributiei asigurarilor sociale de sanatate si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

Membrii comisiei au aprobat, cu 17 voturi „pentru” si sapte impotriva, raportul cu amendamente in acest sens la proiectul de lege de modificare a Codului fiscal initiat de fostul senator Cristiana Anghel impreuna cu mai multi parlamentari.

Acest proiect, adoptat in legislatura trecuta de Senat, prevedea neimpozitarea tuturor pensiilor si scutirea pensionarilor de la plata contributiei asigurarilor sociale de sanatate.

Presedintele comisiei, Viorel Stefan, a propus amendarea proiectului in sensul ca doar pensiile sub 2.000 de lei sa fie neimpozitate, amendament adoptat cu 14 voturi „pentru”, cele ale PSD, si opt impotriva, ale Opozitiei.

Reprezentantii PNL au sustinut varianta initiala a proiectului privind neimpozitarea tuturor pensiilor, in timp ce UDMR a propus ca doar pensiile speciale peste 2.000 de lei sa fie impozitate, iar restul sa fie neimpozitate, fara stabilirea unui plafon. Amendamentele PNL si UDMR au fost respinse,anunta Agerpres.

Potrivit lui Viorel Stefan, inainte de aplicarea acestor masuri, obligatia de transfer de la bugetul de stat catre Casa de Sanatate era „undeva la 600 — 650 milioane de euro” iar dupa implementarea masurilor, impactul va creste „cu inca vreo 300 milioane de euro”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole