Sesizare: USR foloseste minori pentru strangerea de semnaturi? Listele ar putea fi contestate

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Partidul Uniunea Salvati Romania pare a fi vocea cea mai autorizata a opozitiei, in contextul protestelor indreptate impotriva actualei puteri. Hotarati sa indeplineasca toate conditiile necesare organizarii unui referendum constitutional, membrii si militantii USR strang semnaturi in spatii publice, actiuni derulate in cadrul campaniei “Fara Penali in functii publice”. Nimic de blamat, fiind vorba de o actiunea civica legala, care a strans deja in jur de 800.000 de semnaturi in toata tara. Confruntati cu atitudinea ostila a unor primari si decidenti locali, unii aflati sub suspiciuni rezonabile de a fi savarsit fapte penale, echipele USR au perseverat, dand dovada unui pragmatism laudabil.

Efectul este o actiune civica avand dimensiune nationala, organizata si coerenta, aspect ce lipsea din viata publica a ultimilor ani. Nu comentam aspecte doctrinare sau ideologii politice, atata timp cat actiunea se desfasoara in conditii de legalitate deplina. Dar daca se incalca prevederi legale privind organizarea unor actiuni civice, trebuie sa reactionam, tocmai in spiritul legalitatii mult clamate.

Un onorabil cetatean al urbei, artist si lider de opinie, ne-a trasmis o informatie care se confirma, dupa ce a fost verificata din doua surse independente. Acestei informatii i se alatura si altele, care dovedesc veridicitatea faptelor. Baimareanul mentiona ca in cartierul Sasar, in dorinta de a se mai strange cateva mii de semnaturi, sunt trimisi minori cu tabele si adeziuni, din usa in usa, solicitand semnatura vecinilor. Tinerii sunt elevi de scoala, care nu pot motiva sau raspunde la intrebarile adultilor, unele insultatoare sau cu tenta imorala, minorii avand legaturi cu USR si miscarea civica mentionata, prin parinti sau alte rudenii. O initiativa care poate fi considerata ca fiind un santaj emotional sau abuz parental.

Nu stim in ce masura conducerea USR Maramures are cunostinta despre aceste aspecte (asteptam un punct de vedere oficial), dar atragem atentia ca legislatia este restrictiva in acest sens, vezi prevederile Legii nr 272/2004, folosirea minorilor in acest gen de actiuni putand genera consecinte penale: “Este interzisa orice actiune de natura sa afecteze imaginea publica a copilului sau dreptul acestuia la viata intima, privata si familiale,… parintii nu isi pot folosi sau expune copiii in scopul de a obtine avantaje personale/institutionale sau de a influenta deciziile autoritatilor publice.”

Lasati domnilor useristi minorii sa se bucure de vacanta, au timp sa se manifeste in viata publica dupa 18 ani, altfel compromiteti o actiune onorabila care ar putea fi viciata si blamata tocmai prin prisma practicilor utilizate.

Mihai POPA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2