Seul: Kim Jong Un l-a invitat pe presedintele sud-coreean la Phenian

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a invitat pe presedintele sud-coreean Moon Jae-in sa participe la un summit la Phenian, a anuntat sambata  presedintia sud-coreeana, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Potrivit acestei invitatii, transmise de Kim Yo Jong, sora numarului un nord-coreean in vizita in Coreea de Sud pentru a asista la Jocurile Olimpice de Iarna de la Pyeongchang, liderul nord-coreean este pregatit sa se intalneasca cu presedintele sud-coreean ‘cat mai curand posibil’ a anuntat un purtator de cuvant al Casei Albastre, presedintia sud-coreeana.

Presedintele sud-coreean, Moon Jae-In, s-a intalnit sambata, la Seul, cu presedintele onorific al Coreii de Nord, Kim Yong-Nam, si cu sora liderului Kim Jong-Un, dialog istoric in ciuda avertismentelor Washingtonului asupra unei „ofensive a farmecului” olimpic din partea Phenianului, noteaza AFP.

Moon a primit-o la Casa Albastra, sediul presedintiei sud-coreene, pe Kim Yo Jong, prima membra a dinastiei conducatoare din Nord care a pasit pe teritoriul marelui rival de la sfarsitul razboiului din Coreea.

Coreea de Nord a trimis o echipa de sportivi la Olimpiada dupa ce in discursul sau de Anul Nou liderul nord-coreean Kim Jong-un a adoptat un ton conciliator in privinta relatiilor cu Seulul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2