Seulul acuza Coreea de Nord ca a amplasat mine antipersonal

Reclame home 1
Reclame home 1

coreea de nordCoreea de Sud a acuzat luni Coreea de Nord ca a amplasat mine antipersonal care au ranit saptamana trecuta doi dintre soldatii sai aflati in patrulare la frontiera si crescut tensiunea in peninsula amenintand Phenianul ca il va face sa plateasca un “pret sever”, relateaza AFP citata de Agerpres.

Potrivit Ministerului Apararii, trei mine antipersonal au explodat intr-un incident petrecut marti la trecerea unei patrule sud-coreene in Zona Demilitarizata (DMZ) care se intinde pe doi kilometri de o parte si de alta a granitei dintre cele doua Corei.

“Suntem siguri ca este vorba de mine antipersonal nord-coreene amplasate de catre dusmanii nostri, care au traversat pe ascuns frontiera militara, cu intentia de a ucide”, a declarat presei un purtator de cuvant al ministerului, Kim Min-Seok.

Unui soldat i-au fost amputate ambele picioare, iar celalalt a pierdut un picior.

“Armata noastra (…) va face Coreea de Nord sa plateasca un pret sever si proportional cu provocarea sa”, au declarat intr-un comunicat sefii de stat-major ai Coreii de Sud.

Este vorba de un “act fara fundament” si de o “violare nejustificata” a acordurilor de neagresiune in vigoare, au continuat ei, inainte de a lansa un apel Coreii de Nord sa prezinte scuze pentru acest incident si sa ii pedepseasca pe cei vinovati.

Ultimul atac direct comis impotriva Sudului dateaza din decembrie 2010, cand Phenianul a bombardat insula sud-coreeana Yeonpyeong, ca raspuns la un exercitiu militar al Seulului in apropierea granitei maritime disputate intre cele doua tari.

Bombardamentul a provocat moartea a doi soldati si a doi civili sud-coreeni si a starnit temeri privind declansarea unui conflict la scara mare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2