septembrie 24, 2021

Seulul ar putea amana deschiderea unui birou de legatura in Coreea de Nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Coreea de Sud a transmis luni ca ar putea amana deschiderea unui birou de legatura in Coreea de Nord, dupa ce presedintele american Donald Trump a anulat vizita la Phenian a secretarului de stat Mike Pompeo, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Liderul de la Casa Alba a explicat aceasta decizie prin lipsa de progrese privind denuclearizarea, pe care partial a imputat-o Chinei.

Aceasta anulare are drept consecinta incetinirea punerii in aplicare de catre Coreea de Sud a unui proiect vizand deschiderea unui birou de legatura in Coreea de Nord, ceea ce se inscrie in cadrul procesului de detensionare din peninsula.

“Nu pot sa spun ca acest lucru nu va avea niciun impact”, a declarat presei purtatorul de cuvant al presedintelui sud-coreean, Kim Eui-kyeom.

“Eram pe cale de a lua in considerare deschiderea unui birou de legatura in cadrul unei serii de evenimente care includea vizita lui Pompeo in Coreea de Nord si summitul intercoreean, insa acum trebuie revizuit acest lucru din cauza noii situatii”, a adaugat el.

Responsabili ai presedintiei sud-coreene au precizat ca purtatorul de cuvant a facut referire la calendarul deschiderii biroului, si nu la proiectul in sine.

Crearea unui astfel de birou a fost decisa in aprilie de presedintele sud-coreean Moon Jae-in si de liderul nord-coreean Kim Jong-un in cadrul summitului lor.

Moon este extrem de favorabil reluarii de proiecte de cooperare intercoreeana, ceea ce ar putea pune probleme Washingtonului. El urmeaza sa se deplaseze la Phenian in septembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2