Seulul monitorizeaza indeaproape activitatea la bazele de rachete nord-coreene in fata unei posibile lansari

PNL

Armata sud-coreeana a transmis luni ca monitorizeaza indeaproape activitatea la siturile de rachete nord-coreene in fata posibilitatii ca regimul de la Phenian sa opteze pentru efectuarea primei lansari in decurs de peste un an, informeaza EFE, transmite AGERPRES.

“In cooperare cu Statele Unite supraveghem si realizam o urmarire atenta a tuturor miscarilor (armatei nord-coreene), inclusiv posibile pregatiri pentru o lansare de rachete”, a declarat intr-o conferinta de presa colonelul Kim Joon-rak, purtator de cuvant al Statului Major Reunit al armatei sud-coreene.

“Totusi, nu putem comenta cu privire la vreun detaliu concret”, a raspuns acesta, conform agentiei Yonhap, intrebat fiind de activitatile detectate saptamana trecuta la situl de lansare Sohae (nord-estul Coreei de Nord).

Oficialul s-a limitat sa spuna ca “se analizeaza (aceasta baza) cu mai multe ipoteze in minte”.

Imagini prin satelit analizate saptamana trecuta au aratat ca regimul reconstruieste unele structuri cheie ale acestei baze, ceea ce sugereaza ca ar putea lansa curand un satelit la bordul unei rachete spatiale, ceea ce comunitatea internationala considera o testare mascata de rachete intercontinentale.

Unii analisti sustin ca Phenianul, care nu a mai efectuat teste de armament din noiembrie 2017, mobilizeaza resurse in Sohae pentru a pune presiune pe SUA in scopul reluarii dialogului dupa dezacordul cu care s-a incheiat summitul de la Hanoi intre presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Desi ambele parti ofera versiuni diferite asupra a ceea ce s-a intamplat in timpul negocierilor, dezacordul a intervenit la numarul de active din programul nuclear nord-coreean ce ar fi trebuit destructurate si de la volumul sanctiunilor internationale impuse Phenianului ce ar fi necesitat o scadere in contrapartida.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1