Seulul vizeaza lansarea in acest an de discutii cu Phenianul in vederea implementarii acordului militar incheiat anul trecut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Apararii sud-coreean a anuntat luni ca va face demersuri pentru lansarea in acest an de discutii in plan militar cu Coreea de Nord pentru a stabili masuri de punere in aplicare a acordului militar incheiat in septembrie anul trecut intre cele doua tari, transmite Xinhua, informeaza AGERPRES.

Acordul militar a fost semnat de inalti responsabili ai apararii celor doua Corei in cursul celui de-al treilea summit de la Phenian din septembrie dintre presedintele sud-coreean Moon Jae In si liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Potrivit acestuia, cele doua parti au promis sa puna capat tuturor gesturilor ostile pe sol, in apa si in aer in apropiere de linia de demarcatie militara (MDL) care desparte cele doua Corei de la razboiul din peninsula dintre 1950 si 1953, incheiat fara armistitiu.

Potrivit agentiei de presa sud-coreene Yonhap, autoritatile militare ale Coreei de Sud au informat deja Coreea de Nord in legatura cu planul Seulului de a purta convorbiri pe teme militare prin intermediul liniei telefonice militare directe.

Daca aceste convorbiri vor avea loc, Coreea de Sud se va consulta cu Coreea de Nord in legatura cu modalitatile de retragere a tuturor posturilor de garda din Zona demilitarizata (DMZ). O parte din aceste posturi au fost retrase anul trecut sub forma de test.

Partea sud-coreeana intentioneaza de asemenea sa discute cu Phenianul despre lansarea comitetului militar comun condus de oficiali militari din ministere, lansare convenita tot in cadrul acordului militar din septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2