SEZONUL PETARDELOR – Ce ar trebui să știți și ce amenzi riscați dacă nu respectați legea (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1

În Maramureș distracția cu petarde a început deja. Prin sate, dar și în Baia Mare se aud deja explozii de la acest gen de materiale pirotehnice. Este perioada artificiilor, iar polițiștii au început și ei acțiunile de control la operatorii economici care sunt autorizați pentru a vinde astfel de produse. În Maramureș avem 14 astfel de operatori autorizați. De precizat că doar persoanele trecute de 16 ani pot utiliza articole pirotehnice de divertisment, care au un risc foarte scăzut și un nivel de zgomot neglijabil. O prezentare a articolelor pirotehnice din diferite categorii a fost făcută recent la sediul IPJ Maramureș de către cei de la Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase.

Persoanele peste 16 ani pot utiliza bețișoare de brad, chibrituri detonante, pocnitori pentru petreceri sau bobițe explozive. Dacă nu se respectă legea în acest caz amenzile pleacă de la 5000 de lei și ajunge la 7500 de lei, potrivit Legii 126/1995.

Materialele pirotehnice din categoriile 2, 3, 4, P2, T1 și T2 pot fi folosite doar de către pirotehnicieni. Materialele pirotehnice nu pot fi folosite, de exemplu, la o distanță mai mică de 50 m de construcțiile de locuințe cu pană la 4 niveluri și la mai puțin de 100 m de cele cu peste 4 niveluri, la o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de benzinării etc, respectiv la o distanță mai mică de 500 m de păduri. Cei care nu respectă aceste limite pot fi sancționați cu amendă care pleacă de la 3000 de lei și ajunge la 6000 de lei.
Mai multe în VIDEO-ul de mai jos

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole