SEZONUL POMILOR DE CRĂCIUN – Cât costă un brad de Crăciun la Direcția Silvică

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Intrăm în câteva zile în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. În toate localitățile județului iluminatul stradal specific acestei perioade va fi pus în funcțiune la finele acestei luni, iar luna cadourilor a început oficial. Tot acum părinții se agită pentru a găsi bradul de Crăciun. Deja în marile magazine este expus, iar prețurile sunt pe măsură.

„Apropierea Sărbătorilor de Iarnă crește întotdeauna interesul cetățenilor pentru procurarea pomilor de Crăciun. În ultimii ani cererea de pomi de Crăciun de la Direcția Silvică a scăzut în mod constant, lucru care se explică prin două aspecte. Utilizarea pomilor ecologici și intrarea pe piața locală a pomilor din import și a pomilor proveniți din păduri private sau din alte surse. Pomii de Crăciun, care sunt întodeauna însoțiți de documente legale de proveniență, prin Direcția Silvică, sunt oferiți populației 795 de bucăți de pomi de Crăciun, din care 625 sunt din specia brad, iar diferența este din specia molid.

Ca și prețuri, dacă avem o înălțime cuprinsă între 0,7 m-1,3 m atunci prețul este de 25 lei/bucată, iar la molid 15 lei/bucată, între 1,31m și 2 m înălțime prețul este de 30 de lei pentru brad, 20 de lei pentru molid. Între 2 și 3 m pentru brad prețul este de 35 lei, iar la molid 25 lei bucata. Sunt considerate comenzi speciale acele solicitări pentru brazi mai mari de 3 m sau molizi. Prețul este de 25 lei în plus pe fiecare metru, prețurile sunt cu TVA, iar față de anul trecut avem modificări doar la brad, un 5 lei în plus la brazii cu înălțimea de 0,7-1,3 metri. În rest prețurile au rămas neschimbate”, a declarat Mihai Leșan, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2