Sfanta Lumina de la Ierusalim va ajunge si in acest an in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sfanta Lumina de la Ierusalim va ajunge pentru a 10-a oara in judetul Maramures. Aceasta va adusa sambata, 27 aprilie, in jurul orei 22:00, pe Aeroportul International Maramures.

„Prin purtarea de grija a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va fi adusa in tara noastra, si anul acesta, Sfanta Lumina luata de pe Sf. Mormant din Ierusalim.

Datorita sprijinului domnului Ing. Mircea Letiu, fost membru in Adunarea Eparhiala a Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului si a Adunarii Nationale Bisericesti, Sfanta Lumina va ajunge pentru a zecea oara si in Eparhia noastra. Ea va fi adusa de o Delegatie eparhiala cu o cursa charter, sambata 27 aprilie 2019, la Sibiu; in jurul orei 21,30 la Cluj-Napoca; in jurul orei 22 la Baia Mare; iar destinatia finala va fi Aeroportul din Satu Mare, in jurul orei 23.

Protopopii, preotii si monahii o pot primi la Aeroporturile din Cluj-Napoca, Baia Mare sau Satu Mare, in functie de cea mai convenabila distanta, pentru a o putea oferi credinciosilor care vor participa la Slujba Invierii, ce va fi savarsita in bisericile si manastirile din Eparhie, la ora 24.

De la Satu Mare, la fel ca in anul precedent, Sfanta Lumina va fi preluata de delegatii din Slovacia, Ungaria si Austria”, se precizeaza intr-un comunicat al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului.

In primele minute de la venirea ei, Sfanta Lumina nu arde.

“In mod suprafiresc ea este o minune dumnezeiasca necuprinsa de mintea noastra, care se repeta din an in an, in Sambata Mare, de aproape 20 de veacuri. Este cea mai mare minune din zilele noastre vazuta atat de credinciosi, cat si de necredinciosi.

Este minunea care uimeste toata mintea si dovedeste oamenilor pana la sfarsitul veacurilor ca Hristos, lumina lumii si Mantuitorul sufletelor noastre, a inviat din morti a treia zi, daruind tuturor viata vesnica”, potrivit crestinortodox.ro.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2