Sfanta Maria Mica: Prima sarbatoare din anul nou bisericesc

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

nasterea-maicii-domnuluiNasterea Maicii Domnului este sarbatorita pe 8 septembrie atat catre biserica ortodoxa cat si de cea catolica, fiind prima mare sarbatoare din noul an bisericesc, scrie realitatea.net.

Fecioara Maria a fost nascuta de Ioachim si Ana care, desi inaintati in varsta, s-au rugat cu tarie pentru a avea un copil.

Traditia spune ca Ingerul Gavriil i-a vestit ca ruga lor a fost ascultata si ca Dumnezeu le va da cel mai de pret dar, un prunc, ales al Domnului, pe care au botezat-o Maria.

Conform traditiilor, in ziua de Sfanta Maria Mica se fac pelerinaje la manastiri si se duc la biserica fructe, paine si lumanari, pentru a fi sfintite.

Potrivit statisticii, in tara noastra, peste 1,8 milioane de femei poarta numele de Maria, Marioara, Mariana si in jur de 400.000 de barbati se numesc Marian sau Marin.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    prietene steko, e vorba de biserica deci n-ai cum sa lipsesti.:))). auzi aici :” …pe 8 septembrie … e prima mare sarbatoare din anul nou bisericesc….” – trec peste faptul ca gazdele noastre au scos din titlu cuvintul „mare” ca e si mai mare durere – si te intreb: da pina cum ce-am sarbatorit sau am sarbatorit degeaba? . :)))).

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2