Sfaturi utile – prelungirea vietii acumulatorului pentru aparatul foto

PNL

Cu totii ne-am confruntat cu situatia neplacuta cand am ramas fara energie, in aparatul foto. Iar daca bateriile nu erau de tip AA sau AAA, solutiile de rezolvare ni s-au parut minime. Tocmai pentru a evita aceste momente neplacute, fie ca pozam in vacanta, la serviciu, in deplasare, e bine sa tinem cont de anumite sfaturi de conservare a energiei acestor camere foto. Unele sunt binecunoscute – tin de folosirea viewfinder-ului si inchiderea LCD-ului; de evitarea utilizarii blitzului; de activarea modului power saving sau stand by; de reducerea luminozitatii display-ului. Altele insa sunt mai putin stiute – despre acestea vom vorbi in materialul de azi. Daca te confrunti insa cu o baterie care se apropie de finalul vietii sale, e bine sa cauti cat de curand o alternativa – acumulatori de aparate foto gasesti aici, la PowerConnect !

  • Daca ai optiunea de a face cateva fotografii chiar in timp ce camera foto este la incarcat, in priza, profita de aceasta sansa pentru a conserva energia acumulatorului.

  • Alege sa nu te bazezi in totalitate pe lucrurile pe care le precizeaza producatorului respectivului aparat foto, referitor la cantitatea de viata pe care bateriile tale ar trebui sa o aiba. Cand testeaza autonomia si energia acestor aparate, multi fabricanti isi desfasoara masuratorile in conditii perfecte – lucru ce nu poate fi recreat si cu atat mai mult nu poate fi intalnit in lumea reala, in care noi trebuie sa facem fotografii. Un bun punct de plecare este acesta – sa ai parte de cel putin 75% din viata bateriei pe care care producatorul o promoveaza atat de mult.

  • Pentru a obtine o autonomie mai mare a acestor acumulatori de aparate foto (dar si o durata de viata extinsa), evita sa cazi in capcana mitului ce spune ca ar trebui sa golesti complet bateria inainte de a o incarca. De fapt, o baterie are un anumit numar de ore de utilizare. Daca o uzezi doar de dragul de a o goli, nu te va mai tine asa mult (ca numar de incarcari si luni sau ani de zile). Foloseste bateria in mod normal si incarc-o atunci cand are nevoie de incarcare sau ai terminat de facut poze.  O incarcare partiala nu va afecta in mod considerabil viata acestor acumulatori moderni.  S-ar putea ca acesta sa fi fost cazul vechilor baterii reincarcabile, de acum cativa ani de zile, insa acest lucru nu se mai aplica la produsele de astazi.

  • Nu porni si nu inchide camera in mod repetat. De fiecare data cand restartezi  majoritatea acestor aparate foto, va aparea un ecran de bun venit, ce va ramanea activ cateva secunde. Chiar daca nu pare mult timp la o prima vedere, daca faci acest lucru de 10 ori sau mai bine, vei pierde mai bine de un minut din viata bateriei tale. Timp pe care l-ai fi putut folosi pentru a face niste fotografii expresive. In schimb, foloseste modul stand by.

In ultimul rand, deoarece toti acumulatorii reincarcabili au tendinta de a pastra mai putina energie odata cu imbatranirea, o solutie foarte la indemana o reprezinta achizitia unei baterii secundare, pe care sa o avem mereu la indemana, mereu incarcata si gata de a fi inserata in aparatul foto detinut. Acest mod de backup energetic sau asigurare  ne poate scapa de multe probleme. Pentru a simplifica aceste cumparaturi, oferta de acumulatori de aparate foto la Powerconnect – o poti vedea aici – te poate scoate din impas. Alege sa profiti la maxim de aparatura folosita si surprinde momentele speciale alaturi de cei dragi, prin fotografie!

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1