SFATURI UTILE – Hainele nepotrivite pe munte îți pot aduce moartea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

A merge pe munte, mai ales acum când suntem la începutul iernii, implică niște lucruri. Iar cel mai important este să fii îmbrăcat adecvat, adică să ai echipament care să te protejeze de frig, umezeală, vânt etc. Nu trebuie să fii îmbrăcat nici prea gros, dar nici prea subțire, caz în caz ai putea îngheța de frig.

Ca de fiecare dată, jandarmii montani maramureșeni sunt prezenți pe traseele turistice și în zona stațiunilor montane din județ, obiectivul principal al acțiunilor executate fiind cel de informare a turiștilor pentru evitarea situațiilor nedorite și acordarea ajutorului necesar celor aflați în dificultate.

Jandarmii montani recomandă iubitorilor de drumeții montane „să aibă o echipare adecvată anotimpului rece chiar și în cazul parcurgerii unui traseu scurt, înainte de a vă aventura într-o drumeție, verificați prognoza meteo. Ceața, des întâlnită în această perioadă, reduce vizibilitatea făcând astfel orientarea mai dificilă, luați în calcul o marjă de timp suplimentară în parcurgerea unui traseu, pentru a nu fi surprinși pe munte de lăsarea întunericului, nu plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai neexperimentat din grup, urmați traseele marcate și nu vă aventurați în zone care pot deveni periculoase. În situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății ori a vieții, solicitați ajutor prin apel la 112 și nu părăsiți zona pentru a nu îngreuna localizarea”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole